Anfield - Liverpool

Liverpools eiere Fenway Sports Group er i pengekrise etter regning på £73 millioner… 

Fenway Sports Group (FSG) opplever økonomisk turbulens som følge av Corona-krisen. Selskapet er som kjent involvert i amerikansk Baseball (Boston Red Sox) og racing i tillegg til Premier League-klubben Liverpool. 

Det er røde tall over hele linja. Liverpools omsetning har falt med £42 millioner, mens tapene knyttet til Boston Red Sox beløper seg til £73 millioner. Fansen er som kjent langt unna å returnere til sportsarrangementene, noe som gjør de økonomiske utsiktene dystre. 

Boston Red Sox har vært nødt til å kvitte seg med 10% av arbeidsstyrken, og Liverpools pengebruk i overgangsvinduet forteller alt om hvor bunnskrapt FSG-kassa er. Etter å ha opplevd en kontant skadekrise denne sesongen, endte Jürgen Klopp opp med å signere Ben Davies fra Championship-klubben Preston North End for £1.6 millioner. I tillegg har The Reds hanket inn Ozan Kabak fra Bundesliga-jumbo Schalke 04 på lån – hvis spiller Liverpool betaler £1.5 millioner for å leie. 

Liverpools anstrengte situasjon skyldes ikke utelukkende den rådende pandemien. Klubben gikk nemlig med på å få Philippe Coutinhos overgangssum i rater da de solgte brassen til forgjeldede Barcelona tilbake i 2018. Katalanerne har £1.1 milliarder i gjeld, hvorav halvparten forfaller inneværende år. La Liga-gigantene har blåst litt i underkant av klubbens totale gjeld på nye spillere de siste fem årene, og skylder ikke minst Liverpool mellom £25-35 millioner for spilleren de kjøpte for tre år siden. 

Sportslig har 2020/2021-sesongen vært en nedtur for Liverpool – selv om resultatene riktignok har tatt seg opp den siste tiden. Klubben trenger desperat forsterkninger – spesielt bakover på banen – men, Liverpool vil i tillegg ha behov for friskt blod i angrep. Mohamed Salah runder 29 år i løpet av et par måneder, og skumler med uttalelser om at han kan tenke seg en Anfield-exit. Sadio Mane (29 i april) og Roberto Firmino (30 i oktober) har også nådd middagshøyden. 

Virgil van Dijk, Thiago Alcantara, Jordan Henderson, Xherdan Shaqiri og Joel Matip har enten passert 30 år eller runder den magiske grensen i løpet av 2021. Det betyr at Jürgen Klopp trenger penger for å handle nytt. Penger Liverpool ikke er i nærheten av å ha.