Manchester United - Old Trafford

Manchester United møter tøff motstand i FA Cupens 5. runde tirsdag, når West Ham står på motsatt banehalvdel… 

Ole Gunnar Solskjærs gutter har levert varierende de siste kampene. Den ujevne formen har ført til at De røde djevlene har tapt terreng i det hjemlige seriespillet. United har kun vunnet én av de fire seneste Premier League-kampene (1-2-1), til tross for tre hjemmekamper i samme periode. Klubbens eneste gevinst kunne derimot ikke vært mer overbevisende, i form av 9-0 over Southampton forrige uke. I helgens oppgjør mot Everton tok rødtrøyene ledelsen to ganger, men maktet likevel ikke bedre enn 3-3. 

Etter at Manchester City feide Liverpool av banen med 4-1 søndag, har United fem poeng opp til byrivalene. City har i tillegg én kamp til gode. Seriegullet har egentlig aldri ligget i kortene denne sesongen uansett, selv om Solskjær & Co har hevdet seg godt. United skal imidlertid ikke avskrives hva angår cuptriumf. I tillegg til FA Cupen, henger United også med i Europa League. Klubben svingte seg til semifinalene i begge turneringene forrige sesong. 

West Hams formkurve har variert den siste tiden. Laget fra Londons østkant har vunnet én av de tre ferskeste (1-1-1). Helgens kamp mot dumpekandidatene Fulham endte 0-0, noe som ga Chelsea mulighet til å klatre forbi. 

Gjestene har like fullt grunn til å være fornøyd med fremdriften. David Moyes har forvandlet mannskapet til et bunnsolid lag, og trenerveteranen vil elske å kunne gjøre livet surt for sin gamle arbeidsgiver.