Bournemouth
Foto: Dom Fellowes, CC

Bournemouth angrer kanskje på at de kvittet seg med Eddie Howe? Nå har erstatter Jason Tindall fått fyken etter kun seks måneder i managerstolen… 

Dorset-klubben fikk en strålende start å sesongen, men befinner seg i skrivende stund på 6. plass i Championship. Bournemouths ambisiøse eier Maxim Demin akter å gjøre oppholdet på nest øverste nivå så kort som overhodet mulig. 

I jakten på snarlig Premier League-retur sendte The Cherries altså klubblegenden Eddie Howe på dør i august, mens etterfølger Jason Tindall fikk seks måneder som manager. Den berømmelige dråpen var 1-2-tapet for Sheffield Wednesday tirsdag – klubbens fjerde strake tap. 

Vitality Stadium-klubben sendte ut følgende melding:

“AFC Bournemouth har i dag skilt lag med manager Jason Tindall. Det har ikke vært en enkel avgjørelse, sett i lys av Jasons forbilledlige hengivenhet til klubben som spiller, assistent-trener og manager. 

Den seneste tids forestillinger og resultater har imidlertid vært betydelig under styrets forventninger. Vi føler endringer er påkrevet for å ha mulighet til å nå de målsetningene vi satte oss i sommer. 

Vi ønsker å takke Jason for jobben han har gjort for AFC Bournemouth de foregående 22 årene. Han er en som holdes kjær av alle i klubben, etter å ha spilt en viktig rolle i å redde klubben fra da ting var som mørkest, og deretter på klubbens største reise. 

Jason vil alltid være velkommen til Vitality Stadium, og vi ønsker ham alt godt i fremtiden.”

Den enes død, den andres brød, heter det. Jonathan Woodgate seiler opp som favoritt. Den tidligere Middlesbrough-treneren ble hentet inn som assistent så sent som mandag, etter at Graeme Jones forsvant til Newcastle. Den gamle landslagsstopperen vil om ikke annet få det midlertidige ansvaret for Bournemouth.