Arsenal
Foto: Lloyd Morgan, CC

Arsenal har et vrient oppgjør i vente torsdag. Benfica står er foreløpig siste hinder i veien mot Europa League-suksess… 

Seier eller 0-0 vil være tilstrekkelig for avansement etter 1-1 i bortekampen. Arsenals fordel av hjemmebane eksisterer derimot kun på papiret, siden returoppgjøret går av stabelen i Hellas. 

Mikel Arteta akter å sende utpå sitt beste mannskap, slik han gjorde i det første møtet med portugiserne. Siden Nord-London-laget ligger på 11. plass i Premier League, og er ute av så vel FA Cup som Ligacup, er Europa League eneste farbare vei til trofé denne sesongen. Muligens er det å vinne turneringen også den eneste gjenværende ruten til europacup-spill kommende sesong. 

Etter en ujevn start på sesongen, hvor Arsenal var nærmere nedrykksstreken enn teten i Premier League, har trener Arteta ført laget inn i smult farvann. The Gunners er imidlertid inne i en ny nedadgående periode, med kun én seier på de seks seneste kampene (1-2-3). 

Benfica trøblet i likhet med Arsenal i det hjemlige seriespillet. Klubben har kun vunnet én av de syv ferskeste (1-5-1), men ligger på en foreløpig fjerdeplass. Statistikken inkluderer 1-1 fra lagenes forrige møte. Etter den tid har Benfica spilt uavgjort i tre strake kamper, og sliter med å finne nettmaskene. Lisboa-laget mangler en utpreget målscorer, etter at Carlos Vinicius gikk til Tottenham sist sommer.