Vi hører ofte om klubbeiere som ikke nøler med å sparke managere i jakten på suksess. Ikke helt slik med Sheffield United-eier Prins Abdullah… 

Laget fra stålbyen innehar den tvilsomme æren av Premier League-historiens svakeste sesonginnledning. Det skulle ta ikke mindre enn 18 kamper før The Blades kunne bokføre sesongens første seier (0-2-15). 

Med tre gevinster i løpet av de fem seneste kampene – inkludert 2-1-seieren mot Manchester United på Old Trafford – er plutselig overlevelseshåpet tent på Bramall Lane. Manager Chris Wilder trenger imidlertid ikke være redd for jobben uansett om det skulle ende med degradering til the Championship. 

Med 16 kamper igjen av sesongen – og 11 poeng opp til Burnley og trygg grunn – er den saudi-arabiske prinsen full av lovord for manager Chris Wilder: 

“Jeg har fortalt ham; du er treneren vår, og vi akter å beholde deg selv om vi skulle tape resten av kampene. Vi mener du er manageren som eventuelt kan få oss opp fra Championship. 

Selvsagt har jeg fortalt ham andre ting også, men det ønsker jeg å holde oss imellom. Vi er nødt til å sette oss ned etter sesongen for å evaluere, og se hva vi kan gjøre bedre. Det handler om rekruttering og mange andre faktorer. 

(…) Handling er viktigere enn ord. Jeg tror ikke noe annet lag i Premier League-historien har hatt en verre start enn oss, og det ville vært veldig enkelt å sparke Chris. Men, vi gjorde ikke det”. 

Sheffield United var en av fjorårssesongens store overraskelser da de klokket inn til 9. plass. Klubbens seneste kamp mot nedrykksrivalene West Bromwich endte med 2-1-seier, etter at kampens avgjørende scoring ble satt inn av spissveteranen Billy Sharp.