Atletico Madrid topper La Liga. Tirsdag møter spanjolene Chelsea i Champions League… 

I markedet for avansement er både Atletico og Chelsea priset til 1.92 i odds. En rekke faktorer gjør at dette oppgjøret plutselig er vrient å spå utfallet av. 

For det første; Atletico har ikke lenger fordelen av hjemmebane i den første kampen mellom lagene. Oppgjøret spilles nemlig i Bucharest. Dernest handler det om spanjolenes formsvikt. Madrassmakerne har kun vunnet én av de fire seneste i hjemlige La Liga (1-2-1), mens Chelsea er på klar oppadgående etter ansettelsen av Thomas Tuchel. 

Atletico topper fremdeles tabellen, men ledelsen til Real Madrid har gått fra å være uoverstigelig til kun tre små poeng. Atletico har vel og merke én kamp mindre spilt enn hovedstadsrivalene. Sviktende forsvarsspill har vært nøkkelen til nedturen. Innslupne mål har vært fasiten i samtlige av de syv seneste, mens klubben til sammenligning slapp inn seks baklengs i løpet av de 16 første seriekampene. 

Chelsea står uten tap på de syv ferskeste (5-2-0) etter at Thomas Tuchel overtok treneransvaret. Ingen av motstanderne Chelsea har møtt i samme periode har vært fra øverste hylle. Tyskeren får i så måte en skikkelig oppgave i form av helgens oppgjør mot Manchester United. 

Det er Atletico Madrid som er knepne favoritter til seieren (2.70). Chelsea og Uavgjort omsettes til 2.95 og 3.05 henholdsvis. Vertenes resultater i Champions League har ikke vært like solide som i seriesammenheng (2-3-1), og verdien kan ligge i å satse på Uavgjort her. 

Chelsea ble holdt til 1-1 av Southampton denne helgen – noe som var blåtrøyenes første baklengsmål med Tuchel på sidelinja. Som nevnt har ikke Stamford Bridge-laget møtt de desiderte topplagene ennå. Det er all grunn til å regne med at hjemmelaget kan finne nettmaskene.