Roy Hodgson
Foto: Nick, CC

Roy Hodgson har gjort en formidabel jobb med Crystal Palace. Men, The Eagles er tilbake i faresonen med skade på nøkkelspiller Zaha…

Wilfried Zaha pådro seg nemlig en kneskade i oppgjøret mot Newcastle. Smellen vil holde den tidligere Manchester United-angriperen ute av spill godt inn i neste måned, noe som er dårlig nytt for Croydon-klubben. Zahas gode form har vært nøkkelen til Palaces’ oppadgående kurve under Hodgson. Det er ingen underdrivelse å hevde at trenerveteranen må komme opp med noe genialt i fraværet av ivorianeren.

Uten Zaha måtte Hodgson & Co tåle 1-3 for Everton forrige helg, og står nå foran kamper mot Tottenham og Manchester United. Zaha kan i tillegg komme til å gå glipp av oppgjørene mot Chelsea og Huddersfield, selv om han etter sigende er bankers til møtet med Liverpool i slutten av mars.

Tatt i betraktning at fire av klubbens fem forestående motstandere trenger poeng i kampen om en topp fire-plassering, er det rimelig å tro at disse kampene ville vært vanskelige selv med Zaha i folden. Uten 25-åringen mangler Palace scoringsteft, og Hodgson må satse på en defensiv taktikk med uavgjort og knepne seiere som mål.

Den tidligere landslagstreneren er så visst en trener som kan klare nettopp dét. Men, det er synd at Palace befinner seg i en slik situasjon. Før Zahas skade virket Palace å være så godt som trygge fra nedrykksspøkelset, etter å ha hevet seg enormt under Hodgson. I forkant av tapet for Everton, hadde Palace kun tapt to av de foregående 15 Premier League-kampene.

London-laget er i skrivende stund priset til 5.00 i odds for nedrykk, til tross for at de kun ligger ett poeng klar av nedrykksstreken. Seks klubber anses å være i større fare, men uten Zaha er oddsen på Palace-degradering fristende. Og den vil trolig bare synke de neste ukene.

Det viser bare hvor skjøre mange av lagene på nedre halvdel av tabellen er. Følgelig, hvordan en enkelt skade kan ødelegge hele sesongen. Brighton (4.50) kan plutselig befinne seg i samme situasjon dersom de må klare seg uten Pascal Gross. West Ham (12.00) er på sin side i overkant avhengige av Marko Arnautovic etter at David Moyes tok tømmene.

Slike faktorer kan meget vel avgjøre hvem som rykker ned fra Premier League denne sesongen. Når så vidt lite skiller lagene i bunnen, kan små marginer være utslagsgivende.