Det er ikke lenge siden Tottenham var avskrevet som gullkandidater. Nord-London-laget befinner seg likevel foran Manchester City etter en strålende juleperiode…

Liverpool befinner seg seks poeng foran Pochettino & Co, og er fremdeles ubeseiret i Premier League-sammenheng. Spurs har uansett ingen grunn til å føle at kampen om ligamesterskapet er over av den grunn. Tottenham har nemlig klokket inn til høyere tabellposisjon i åtte av de ni seneste sesongene – inkludert samtlige fire sesonger siden Mauricio Pochettino ble ansatt.

Siden Tottenhams oppgjør mot Wolves går av stabelen kl 16.00 lørdag – før Liverpools møte med Arsenal – har hvittrøyene mulighet til å legge press på Merseyside-klubben. Spurs er favoritter til seieren med 1.37 i odds. Uavgjort og Wolverhampton omsettes til 5.30 og 9.80 henholdsvis.

Det er ikke overraskende at Tottenham er priset så vidt snaut, tatt i betraktning at de har levert 11 scoringer i løpet av de to seneste kampene. Everton og Bournemouth har blitt ekspedert med sifrene 6-2 og 5-0 (to klubber med om lag samme poengsum som Wolves). Likevel er det et par grunner til å tenke at denne kampen kan by på større problemer. For det første har Tottenham bortekamp mot Cardiff kun tre dager senere, og den godeste Pochettino må rotere elleveren for å holde troppen frisk og rask. For det andre handler det om at Wolves har vært bedre enn de fleste andre mot topp seks-lagene i Premier League.

Wolverhampton har slått Chelsea og holdt Arsenal, Manchester City og Manchester United til uavgjort denne sesongen. Kun Tottenham og Liverpool har maktet å slå Ulvene. Tapet for Liverpool kom like før jul. Selv om The Reds’ 2-0-seier var solid nok, hadde Wolves i det minste tæl nok til å forsøke å vinne kampen. Litt mer dyktighet hadde i det minste sørget for at Molineux-laget hadde skrevet seg inn i målprotokollen.

Oddsen på at begge lagene scorer er 1.99. Liverpool-oppgjøret er det eneste i løpet av de seneste seks hvor Wolves har ruslet målløse av banen. Tottenham-seier kombinert med at begge lagene scorer er priset til 3.05 i odds.

Siden Spurs er i scoringsform om dagen, er det lite trolig at Wolves kan holde Tottenham fra seier. Oddsen på at Tottenham vinner med to eller flere mål er 2.06. Over 3.5 scoringer er likeledes verdt å vurdere til 2.70 i odds.

Beste Spill: Sats på at Spurs vinner + Begge lagene scorer til 3.05 i odds