Wolves har til gode å vinne en eneste Premier League-kamp etter opprykket. Likevel har de ikke gjort skam på seg selv – noe poengdelingen med Manchester City var et eksempel på…

Selv om Wolverhampton var noe heldige som slapp unna med et poeng – Willy Bolys scoring var en soleklar hands – er det vanskelig ikke å unne dem uavgjort. Et utall lag har møtt Manchester City, og akseptert tap allerede før et eneste spark på ballen. Molineux-laget forsøkte derimot å vinne, og hadde til alt overmål de regjerende Premier League-mesterne i kne i perioder.

Det vil være feil å beskrive Wolves som håpløse underdogs. Vi snakker tross alt om en klubb som har blåst £55 millioner på nye spillere denne sesongen. Kun syv klubber har brukt mer på nyervervelser. Forsterkninger som keeper Rui Patricio og playmaker Joao Moutinho var sentrale i lørdagens kamp. Patricio leverte en redning fra øverste hylle da han holdt Raheem Sterling fra å score, mens Moutinhos forestilling var av Manchester City-klasse. Bedre kompliment kan man vel ikke gi?

La oss tippe at Midlands-laget ikke har gitt seg med handlerunden helt ennå. Klubbens kinesiske eiere, Fosun International, er ambisiøse på Ulvenes vegne, og har uttalt at de har en syvårsplan for Steve Bulls gamle arbeidsgiver. Målsettingen inneværende sesong er å klokke inn til en plassering på øvre halvdel. Deretter handler det om å etablere seg som Champions League-gjenganger. Innen 2025 skal de ha dyttet den første ligatittelen inn i premieskapet siden 1959.

Dersom den planen skal materialisere seg, må Wolves bruke mer enn £55 millioner i et stakket sommervindu. Selv med superagenten Jorge Mendes som rådgiver vil det kreve enorme investeringer for å ta plass blant de seks beste i divisjonen. Og som Everton beviste sist sommer, er pengebruk slett ingen garantist for suksess.

Ikke få har vært kritiske til Wolverhamptons reise fra Championship til det forjettede land – Premier League. Flere har beskyldt klubben for å ha kjøpt seg inn i toppserien. Uten tvil, sier vi, men det er da ikke noe nytt. Blackburn gjorde det samme allerede på nittitallet, mens både Chelsea og Manchester City har gjennomgått forvandlingen fra middelhavsfarere til mestere ved hjelp av rike onkler.

Manchester Citys pengebruk for et tiår siden rystet daværende topp fire – bestående av Arsenal, Chelsea, Liverpool og Manchester United. Wolves kan nå gjøre det samme med sekstetten i toppen. Dersom Everton plutselig får tingene til å stemme, kan Premier League plutselig blir spennende.

Pengene som Wolverhampton har brukt har skapt misnøye hos enkelte. Men, det kan til syvende og sist vise seg positivt for engelsk fotball. Det å ha de samme gamle traverne i de samme posisjonene altfor lenge er derimot ikke positivt for Premier League. Wolves trenger ingen invitasjon inn i den ypperste eliten. Et glovarmt sjekkhefte sørger for adgang.