Jack Wilshere tok til Instagram onsdag, for å publisere en høyst kryptisk melding om sin egen Arsenal-fremtid…

“Det kommer et tidspunkt hvor du må velge mellom å vende en ny side eller lukke boka”, skrev han. Meldingen har senere blitt slettet, men det tok ikke lang tid før Arsenal-fansen hadde spredt budskapet over det ganske internett.

Wilsheres kontrakt utløper denne sommeren, og han har vurdert et nytt tilbud fra Arsenal. The Gunners har gitt midtbanespilleren et forslag som innebærer en liten lønnsreduksjon sammenlignet med hans nåværende £90.000 pr uke. Det er kanskje ikke til å undre seg over, etter at mange skader har forstyrret landslagsspillerens karriere.

Sats på Under 1.5 scoringer mellom Tunisia og England til 3.10 i odds

Tilbudet er i klassen ”rettferdig”, og Arsenal har tross alt stått last og brast med en spiller som har opplevd at den ene skaden har avløst den andre. Men, ved å la Wilsheres kontrakt utløpe, har de samtidig gitt spilleren de sterkeste kortene i forhandlingsøyemed.

Wilshere spilte 38 kamper forrige sesong, et antall han ikke har maktet siden 2011. Det har ført til at både Crystal Palace og West Ham følger mannen med interesse, og begge klubbene skal være villige til å tilby høyere gasje enn Arsenal.

Det betyr at 26-åringen har en stor beslutning å ta. Skal han fortsette karrieren i klubben han elsker, eller ta steget ned til en middelhavsfarer (i beste fall) og tjene mer.

Les også: Arsenal handler fra fotballens restekasse!

Akkurat hvorfor dette må gjøres ved hjelp av meldinger på sosiale medier – som forteller om Wilsheres dilemma – er et åpent spørsmål. Hva som derimot er klart, er at det er egnet til å provosere Arsenal-supporterne. Nord-London-klubben er fremdeles en stor klubb, selv om de gjennomgår en overgangsfase. Supporterne ønsker ikke å tenke tanken på at det er noe slags dilemma – spesielt for en spiller som er oppvokst i klubben – mellom spille for en av Englands største lag og en lillebror fra samme by.

Les også: Emery er en fornuftig løsning!

Wilshere spilte regelmessig for Arsenal forrige sesong, etter at han endelig presset seg inn i førsteelleveren med et par brukbare forestillinger. Det er ingen grunn til at han ikke vil få de samme mulighetene under Arsenals nye manager, Unai Emery. Dersom Wilshere velger å forlate the Emirates, handler det således ikke om manglende spilletid. Det handler om penger. Han vil ha bevist at de eneste sidene han er interessert i å vende, er de i sjekkheftet.

Les også: Verdien på Arsenal-stallen i fritt fall
Les også: Spurs må lære av Arsenals feil

I en sommer hvor Wilshere allerede har rukket å gjøre seg selv til klovn da han responderte på at han ikke fikk være med til Russland, gjør han seg på nytt til en vits. Kanskje han skulle legge bort laptopen en stakket stund og heller fokusere på å få karrieren på rett spor igjen?

Sats på Under 1.5 scoringer mellom Tunisia og England til 3.10 i odds