Danny Welbeck var i medienes søkelys tidligere denne uken. Ikke på grunn av scoringer, men snarere fordi Watford-angriper Troy Deeney stilte spørsmålstegn ved hvorfor Arsenal-spissen har blitt tatt ut i landslagstroppen…

Deeney mente for all del ikke å være ondskapsfull. Han svarte snarere på spørsmål rundt hans egen mangel på landslagsfotball. I samme åndedrag undret han seg over hvorfor spillere fra mindre klubber som ham selv, Danny Ings, Glenn Murray og Callum Wilson, ikke får tillit for England. Spesielt når en herremann som Welbeck – lite annet enn innbytter på klubblaget – har klippekort i Gareth Southgates tropp.

Det er et ugjendrivelig faktum at spillere fra Premier League-klubbene har bedre utsikter til landslagsfotball – selv når de ikke spiller fast for klubblagene. Spillere fra mindre klubber – slike med 90 minutter hver eneste helg – overses. Når vi snakker om Welbeck er det galt å hevde at han utelukkende er i landslagsfolden bare fordi han er på Arsenals lønningsliste.

For Welbeck har nemlig en brukbar statistikk å skilte med for England. Det er en CV som har sørget for at etterfølgende landslagstrenere har gitt spissen tillit. Han fikk sin debut i den hvite trøya tilbake i 2011 – mens han fremdeles var en ung Manchester United-spiller. Totalt har Welbeck notert seg for habile 16 fulltreffere i løpet av 42 kamper – ofte som innbytter.

27-åringen var i den engelske landslagstroppen i sommerens VM, og var i tillegg nær ved å øke målbeholdningen i Nations League-oppgjøret mot Spania. Kun en feilaktig annullering hindret angriperen fra å stå med 17 mål.

Welbeck er en anvendelig spiller, som kan bekle både rollen som spiss eller venstrekant. Han gikk inn i sommerens Verdensmesterskap som Englands toppscorer. Men, selv om hans internasjonale fremtid meget vel er rettmessig trygg, vil det alltid stilles spørsmål når han ikke er fast inventar i Arsenal-elleveren. Danny Welbeck har faktisk ikke startet en Premier League-kamp denne sesongen. Mannen med 44 klubbmål fikk tillit fra start for første gang i torsdagens Europa League-kamp mot Vorskla.

Det er for så vidt en grei oppsummering av Welbecks situasjon i Arsenal. Han kommer til å få rikelig med spilletid i Europa League, Liga – og FA-Cup, mens han vil bli brukt som innbytter når førstevalgene er skadet.

Siden kontrakten med Arsenal utløper ved sesongslutt, har han mulighet til å endre situasjonen. For ikke å glemme: Hvordan folk ser på ham. Welbeck ville vært garantert en plass i startoppstillingen i en rekke Premier League-lag, hvor han ville hatt sjansen til å vise hva han kan. Når han nærmer seg de fryktede 30, er det en anledning han ikke bør la går fra seg. Kanskje man slutter å stille spørsmål ved hvorfor han er i den engelske landslagstroppen?