Foto: Tolvtemann.com

Det er seks år siden Pozzo-familien overtok Watford. Etter den tid har klubben gjort unna 10 managere…

I en tidsalder hvor vi blir fortalt hvor viktig kontinuitet er, høres det ikke som Watford har funnet suksessoppskriften. Sannheten er likevel at the Hornets nettopp har lagt bak seg den tredje sesongen i Premier League, etter at de sikret opprykk tilbake i 2015. Og i Hertfordshire-klubben er det heller ikke slik at manageren regnes som den viktigste personen.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Watfords suksess er nemlig tuftet på smarte spillerkjøp. Da Pozzo-familien gjorde sitt inntog på Vicarage Road, hentet de et kobbel med leiesoldater fra andre lag i de eier. Vi snakker Udinese i Serie A og Granada, den gang i La Liga.

Svingdøra har så visst ikke stått stille etter den tid heller. Spillere har kommet og gått, men metoden bak spillerkjøpene har blitt noe mer rafinert. I fjor hentet Watford en rekke engelske spillere; som Nathaniel Chalobah, Tom Cleverley, Andre Gray og Will Hughes. Dersom bare én av dem blir en suksess, kan Watford selge for et beløp som langt overstiger totalen for kvartetten.

Det ser ut som de akter å fortsette i samme spor denne sommeren. Watford har bekreftet kjøpet av Ben Wilmot – en 18-åring fra Stevenage. Den engelske U19-stopperen har vært jaktet av både Liverpool og Spurs, men Watford stakk av med unggutten ved å legge £1 million på bordet.

I disse tider har engelske spillere i stadig større grad tatt turen til Bundesliga på jakt etter førstelagsfotball. The Hornets er en toppklubb som kan tilby de samme mulighetene – bare mye nærmere mor og far. Nå som engelske spillere koster skjorta, har Watford vist seg i stand til å identifisere hjemlige røverkjøp.

Det er saktens bra at Watford er flinke til å signere spillere. For trenere har de ikke hatt like godt hell med. De har kvittet seg med både Sean Dyche og Slavisa Jokanovic – en duo som har vist at de er strålende managere. Watfords mangel på tålmodighet gjør at klubben er dømt til å miste de som kunne gjort en god jobb.

Hittil har nåværende trener Javi Gracia gjort lite for å fortjene å bli nevnt i akkurat den kategorien. Gracia ble hanket inn etter at Marco Silva fikk fyken – i kjølvannet av Silvas offentlige flørt med Everton. Selv om Gracia riktignok gjorde tilstrekkelig for å holde the Hornets i divisjonen, er fire seire på 15 kamper ikke bra nok.

Da er det kanskje ikke overraskende at Watford-eier Giampaolo Pozzo ble sett i passiar med den nylig avgåtte Napoli-manager Maurizio Sarri. Siden Sarri er koblet til Chelsea, er det lite trolig at han havner på Vicarage Road i nærmeste fremtid. Men, det er derimot ingen tvil om at det er et spørsmål ”når” heller enn ”om” Watford utnevner manager nummer 11.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!