Den 3. runden FA Cupen sparkes i gang fredag kveld. Tottenham tar turen nordover for møtet med Tranmere Rovers…

En klubb som tidligere var fast inventar på nest øverste nivå i engelsk fotball, kan skilte med forhenværende spillere som John Aldridge. Tranmere befinner seg nå i League 2, etter å ha smakt nonleague-spill de siste årene. Men, Rovers tar sikte på nytt opprykk, der de ligger på 9. plass i divisjonen. Micky Mellons gutter ligger nemlig ikke mer enn tre små poeng bak playoff-feltet. 

Vertene har allerede gjort av med Oxford City og Southport i FA Cup-sammenheng. Det er i så måte et steg opp i kvalitet å skulle bryne seg på et Tottenham – en klubb som mer eller mindre henger med i gullkampen i Premier League. Om ikke annet er Spurs med blant de siste 16 i Champions League, selv om Mauricio Pochettino trolig sender utpå et svakere lag her. 

Ikke til å undre seg over at argentineren foretar rokeringer i startelleveren. Tottenham slo Cardiff 3-0 1. Nyttårsdag, og møter Chelsea i Ligacupen etter oppgjøret mot Tranmere. Oppgjøret mot Rovers representerer slik sett en mulighet til å hvile nøkkelspillere før kampen mot Chelsea.

Til tross for at Spurs muligens stiller med reservelagsspillere er Tottenham priset til mer enn 1.16 i odds for seier. Uavgjort og Tranmere betaler 6.00 og 11.50 i odds henholdsvis. Nord-London-laget vil uansett kunne skilte med et lag stappfullt av landslagsspillere, i tillegg til talenter som Kyle Walker-Peters, Oliver Slipp og muligens den 16 år gamle spissen Troy Parrott – hvis angriper har vært involvert på førstelaget de seneste ukene. 

Selv om gjestene forventes å gjøre av med Birkenhead-laget, har Tottenham gjerne slitt mot motstand fra de lavere divisjoner i FA Cup-sammenheng de seneste årene. Forrige sesong måtte Spurs ta til takke med uavgjort mot Newport og Rochdale, før de vant omspill på eget gress. Den foregående sesongen var Tottenham nær ved å bli slått ut av Wycombe Wanderers. 

Oddsen på at begge lagene scorer er 2.01, og følgelig verdt å vurdere. Det samme gjelder Uavgjort/Tottenham i markedet Pause/Fulltid til 4.00 ganger pengene. Siden spillere som Lucas Moura og Heung-Min Son etter alle solemerker starter, bør de tilreisende fra hovedstaden ha oppgjøret under kontroll allerede ved pause. Tottenham/Tottenham i markedet Pause/Fulltid betaler 1.65. 

Beste Spill: Sats på at Tottenham leder til pause og vinner ved fulltid til 1.65 i odds