England

Dersom noen hadde fortalt deg før sesongen at en “taktisk genistrek” ville forandre karrieren til Kyle Walker, ville du satset på at Pep Guardiola stod bak. Ikke Gareth Southgate…

Like fullt; det var Southgate som valgte å bruke Walker som midtstopper i Englands seneste vennskapskamper. Det ga landslaget en ny dimensjon, og muligens Manchester City-backen en lang karriere.

Etter å ha lagt merke til at Walker ofte trekker inn sentralt når Manchester City angriper, for å danne en stopper-treer, satte Southgate Walker på høyrekanten av Englands backtrio. I kjølvannet av Walkers imponerende spill, kan vi hevde at Southgates mot har blitt belønnet med et kjærkomment, taktisk alternativ.

Coolbet gir deg 100kr å spille for på lørdagens Premier League-kamper!

Southgate kan nå bruke Kieran Trippier som wingback på høyrekanten. Spurs-spilleren har den beste innleggsfoten i denne England-troppen. Til tross for Walkers mange kvaliteter som offensiv back, er ikke innlegg en av de fremste.

Walker er i realiteten backup for Trippier på back-plassen, mens han har lag beslag på en av plassene sentralt i forsvaret. Det gir Southgate anledning til å plukke færre forsvarere, og dermed ta med seg flere offensive spillere i VM-troppen.

Det er altfor tidlig å kunne konkludere med at Walker vil bli en suksess som midtstopper på internasjonalt nivå. Men, han har så visst kvalitetene som skal til for å gjøre det bra for England i den posisjonen. Southgate har hentet inn midtstoppere som er gode med ballen, og som kan sentre ballen ut av forsvaret. Det er Walker som kjent kapabel til etter å ha spilt i pasningsorienterte lag som Tottenham og City. Hva Walker bringer til torgs er evnen til å forflytte ballen hurtig, noe som kan gi England anledning kjappe vekslinger mellom forsvar og midtbane.

Walkers fremste styrke er farten. Det er hendig når han mister ballen etter å ha drevet fremover på banen. Som midtstopper vil det bli færre muligheter til offensive krumspring, uten at Walkers fart blir mindre viktig av den grunn. Snarere vil det handle om å rydde opp for tregere kolleger, samt gi Trippier dekning.

Når man spiller med en backtreer, er det avgjørende at spillerne på høyre og venstre side er komfortable på kantene – hvor de ofte er nødt til å lukte farene før de inntrer. I Southgates tid på det engelske landslaget, ble gjerne Gary Neville og Stuart Pearce brukt i forsvarstrioen.

Southgate ble ansett som et kjedelig men trygt valg av det engelske Fotballforbundet. Men, den forhenværende Middlesbrough-manageren har faktisk vist seg som den mest vågale og kreative treneren England har hatt siden Terry Venables. Walkers nye posisjon kan vært starten på en revolusjon for the Three Lions.

Er du klar for en forrykende fotball-helg? Coolbet gir deg 100kr å spille for på Premier League-kampene lørdag! Les mer her!