Foto: Tolvtemann.com

Playoff-finalen i the Championship lørdag ble en spennende affære. Fulham slo Aston Villa 1-0, og sikret seg dermed Premier League-spill kommende sesong…

Fulhams spillestil under ledelse av Slavisa Jokanovic har vært en fryd for øyet. De fleste nøytrale tilskuerne ønsket da også at the Cottagers skulle gå seirende ut av oppgjøret. Ikke minst fordi London-laget gikk glipp av direkte opprykk med knepen margin.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Det var likeledes også en følelse av det var nå eller aldri for Fulham, siden laget ville blitt stykket opp og solgt uten seieren over Aston Villa. Jokanovic har selv blitt koblet til Chelsea, mens tenåringsstjernen Ryan Sessegnon står på ønskelista til både Premier League-toppklubbene og de europeiske gigantene.

Les også: Fulham-manager kobles til Chelsea

Backen Ryan Fredericks følges tett av en rekke Premier League-lag, playmaker Tom Cairney har sine beundrere, mens leiesoldaten Aleksandar Mitrovic aldri ville vurdert en permanent overgang til Fulham uten opprykket til toppserien. Laget fra Vest-London vil fremdeles få problemer med å beholde de største stjernene, men de har i det minste en mulighet nå.

18-åringen Sessegnon er selve kronjuvelen i dette Fulham-laget. Ikke til å undre seg over etter en sesong med 16 scoringer, og målgivende i forbindelse med Cairneys avgjørende fulltreffer i playoff-finalen. Som et produkt av klubbens ungdomsarbeid, og som Fulham-supporter, er det ikke noe bedre sted for unggutten å utvikle seg. Han vil få spille hver eneste uke i Premier League, noe som ikke nødvendigvis er tilfelle hvis han velger penger fremfor utvikling.

Les også: Kane som årets unge spiller? En dårlig vits

Skulle Fulham makte å beholde sine beste spillere, samt hanke inn et par kvalitetssigneringer, kan det bli morsomt på Craven Cottage neste sesong. I kjølvannet av en Premier League-sesong hvor mange lag hadde en negativ tilnærming til hvordan fotball skal spilles, vil Fulhams angrepsfotball være et friskt pust. Hvittrøyene trenger bare å se til Bournemouth for å finne et eksempel på hvordan man kan overleve uten å gå på akkord med prinsippene.

Dersom timingen var perfekt med tanke på Fulhams opprykk, kunne vi ikke sagt det samme om Aston Villa. Villa-fansen føler det sikkert ikke slik akkurat nå, men det kan meget vel være en velsignelse at opprykket må vente enda litt til.

Foto: Villa Park, Tolvtemann.com

Birmingham-klubben har en rekke aldrende spillere, på dyre kontrakter, som må fases ut – uavhengig av opprykk eller ei. Steve Bruce har gjort en formidabel jobb med å endre mentaliteten i klubben, etter mange år med kontinuerlig nedtur. Nå må Bruce kvitte seg med daukjøttet og hanke inn et par unggutter.

En dag vil Aston Villa være tilbake hvor de hører hjemme, nemlig i Premier League. Da vil de møtt med samme entusiasme som Fulham. Men, det er ikke det rette tidspunktet for dét akkurat nå. Villa har ikke nådd det stadiet hvor alt ligger til rette for å lykkes i øverste divisjon. Det rette laget rykket opp.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!