Manchester United - Old Trafford

Fra det øyeblikket Gareth Bale gikk fra Spurs til Real Madrid, var det uunngåelig at spekulasjonene om en mulig retur til Premier League ville følge waliseren…

Selv under og etter Bales førstesesong i den hvite trøye, da han noterte seg for 22 scoringer – inkludert seiersmålet mot Barcelona i Copa del Rey-finalen og ledermålet i Champions League-finalen mot Atletico Madrid – gikk ryktene om en overgang.

Det vil være i overkant strengt å karakterisere Bales tid i Real Madrid som svak. Hva som derimot er rimelig, er å si at mannens mange skader har påvirket Bale. Han var en viktig brikke i Real-laget som vant Champions League tilbake i 2015/2016, mens skadeprobleme i tiden etter har redusert ham til ett av mange navn i stallen.

Ryktene fra Madrid forteller at Bale endelig forsvinner tilbake til Premier League denne sommeren. Fra spillerens ståsted kan det være fornuftig. Han har vunnet alt som vinnes kan i løpet av fem sesonger i Real. Han har imidlertid ikke maktet å lære seg spansk, og dermed ikke blitt en del av kulturen. En retur tilbake til England vil gi Bale muligheten til en ny utfordring, og muligens vinne de hjemlige titlene som mangler på CV’en.

For et par sesonger siden ville en rekke Premier League-klubber stått klare til å hente Bale tilbake til balløya. Mens de høye herrer på Santiago Bernabeu kunne gnidd seg i hendene den gangen, må de trolig senke prisforlangende for å tiltrekke seg kjøpere.

Manchester United er det mest trolige stoppestedet. Bale tjener £350.000 pr uke etter skatt, men United har bevist at de er klare til å sprenge lønnsstrukturen som de gjorde med Alexis Sanchez. Rødtrøyene kunne saktens trengt en ny angriper på høyresiden, selv om Jose Mourinho har uttalt at han ikke akter å hente offensive spillere til sommeren.

Andre Premier League-klubber har enda mindre grunn til å hente Bale. Tottenham har opsjon på spilleren, men må i så fall overbevise Bale om at det er fornuftig å ta et enormt lønnskutt. Manchester City har akkurat takket nei til Sanchez av økonomiske grunner, mens Liverpool selvsagt har mirakel-mannen Mohamed Salah i Bales posisjon.

28-åringen har sagt at han aldri kommer til å gjøre Arsenal-spiller av seg, noe som gjør Chelsea til den gjenværende London-kandidaten. De kan tenkes å være interessert, ettersom de må bygge nytt til sommeren. Det er imidlertid vanskelig å se for seg at de er villige til å handle inn Bale, såfremt Eden Hazard ikke forsvinner fra klubben.

Bale runder 29 år til sommeren. Med en fyldig skadeliste på rullebladet er det ingen engelske klubber som akter å betale både store overgangssummer og lønninger for å hente ham. Dersom Real Madrid ønsker å selge, må de belage seg på å ta et tap. Kanskje de angrer på at de ikke innkasserte gevinsten da kjøperne stod i kø?