Toni Kroos reddet Tysklands VM-håp med et øyeblikks magi mot Sverige lørdag kveld. Tyskerne står likevel foran et stort arbeid dersom de skal forsvare tittelen…

På mange måter var Kroos’ seiersmål mot Sverige en påminnelse om hva som har gjort Tyskland så dominerende i årenes løp. Det var et eksempel på pur perfeksjon, levert under et umenneskelig press. Det å forholde seg så vidt kald og rolig for å sikre et resultat selv når man spiller dårlig, har vi vært vitne til mange ganger fra tyske landslag.

Man skal aldri avskrive hvitskjortene, har det blitt sagt. Til tross for nasjonens svake innsats tør ingen å avlyse Tysklands muligheter til å vinne turneringen. Joachim Löws gutter er fremdeles den tredje mest trolige vinneren til 8.00 i odds, til tross for at Brasil etter alle solemerker venter i den første utslagsrunden.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Skal Tyskland vinne VM-troféet, må de heve spillet lynraskt. Hittil har listen over feil og mangler vært lang som et vondt år. Mange av veteranene fra gullaget i 2014 ser ut som om de har passert middagshøyden for lengst.

Mesut Özil har allerede blitt droppet etter et patetisk forsøk på å takle Hirving Lozano, noe som ga Mexico anledning til å score. Jerome Boateng står på sin side foran karantene etter utvisningen mot Sverige. Skal vi dømme etter oppvisningen mot svenskene, er Tyskland bedre uten Boateng på banen. Man kan spørre seg om hva mannen egentlig bringer til torgs.

Mesterskapet er imidlertid bare to kamper gammel, og den godeste Löw må komponere et nytt lag – utelukkende basert på de han har tilgjengelig i troppen. Det største problemet er midtforsvaret. Mats Hummels gikk glipp av oppgjøret mot Sverige med skadeproblemer. Dersom han er tilbake i tide til møtet med Sør-Korea, må Löw bestemme seg for om Hummels returnerer til startoppstillingen i tospann med Antonio Rudiger – hvis spiller erstattet ham mot de blågule. Bayern Münchens Niklas Sule er et annet alternativ.

En av utfordringene ved å forsvare et VM-gull, er at det er naturlig for en trener å holde fast på spillerne som tross alt vant turneringen. Men, fire år kan være lang tid i fotball. Tyskland er nå nødt til å stole på de unge spillerne i troppen. Ganske enkelt fordi gamlekara ikke leverer varene.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!