Hvordan går du fra å være en av de beste spillerne i et Fotball-VM til å frykte for plassen på klubblaget i løpet av få måneder?

Det er kort oppsummert Kieran Trippiers reise siden i sommer. Og det handler om taktiske beslutninger kombinert med å tro på egen hype. Den første årsaken er utenfor spillerens egen kontroll, mens det andre skal han være unnskyldt for. Men, nå må mannen få karrieren tilbake på rett spor.

Sjekk ut Nordicbet! Få opptil 4000 kr i bonus på ditt første innskudd.

Spurs – og England-stjernen er en veldig god vingback, men han sliter med de defensive arbeidsoppgavene som følger med den ordinære høyreback-rollen i et firemannsforsvar. Med en tredje midtstopper bak seg, er Trippier langt friere til å ta seg fremover på banen – hvor han i sin tur kan benytte sin briljante innleggsfot.

Trippier gjorde nettopp dét i sommerens VM, da han var en av turneringens beste spillere mens England spilte seg frem til semifinalene. Med forhenværende Tottenham-kollega Kyle Walker i backtreeren, var Trippier et dødelig angrepsvåpen på den engelske høyrekanten. Både i ordinært spill, men også på dødballer. Bevist ikke minst da spilleren satte inn et frispark mot Kroatia i semifinalen.

Etter å ha blitt hentet fra Burnley tilbake i 2015, tok Trippier endelig plassen fra Walker på klubblaget da Pochettino satset på vingbacker i 2016/2017-sesongen. Trippiers prestasjoner førte til at Walker kunne selges til Manchester City, selv om akkurat den beslutningen fremstår som en feil i skrivende stund. For Walker er like god som vingback som i høyreback-rollen i en tradisjonell bakre firer. Trippier ikke så.

Tottenham har sjelden stilt troppene med vingbacker denne sesongen, og Trippier har derfor vært det svakeste leddet i forsvarsfireren. Selv om han fremdeles er en trussel offensivt, har mannens defensive feil kostet like mange baklengs som mål han har bidratt til offensivt.

Sjekk ut Nordicbet! Få opptil 4000 kr i bonus på ditt første innskudd.

I den seneste hjemmekampen mot Manchester City, forsøkte Trippier å heade ballen tilbake til keeper, mens det ville vært langt tryggere å sende kula fremover på banen. Headingen ga i stedet Raheem Sterling mulighet til å overta ballen, og sende videre til matchvinner Riyad Mahrez. 0-1.

Mot Wolves ble Trippier nesten avgjørende igjen – med negativt fortegn. Forsvareren var å bebreide ved begge anledninger da Spurs ga bort to straffespark, etter å ha ledet 3-0. For det første forsøkte han å dra av en Wolves-angriper på kanten av sekstenmeteren, noe som tvang unggutten Juan Foyth til å ”ta en for laget”. Kun minutter senere kjeftet han på Harry Winks for å ha vært ute av posisjon, mens han glemte å passe på en Wolves-spiller han var satt til å vokte. Foyth ble atter igjen satt i en sårbar posisjon, hvorpå han gjorde nok en feil i feltet.

Disse feilene er tegn på at Trippier lever i en boble. Han ble den store snakkisen under VM. Nå som han forsøker å være en stjerne, burde han egentlig fokusere på å gjøre ting så enkelt som mulig.

Da England nylig byttet til en ordinær forsvarsfirer, ble Walker foretrukket fremfor Trippier på høyreback. Og nå ligger spilleren an til å miste plassen på klubblaget også, siden Tottenham kan benytte Serge Aurier og Kyle Walker-Peters i hans posisjon.

Trippier har aldri vært den beste høyrebacken, sett fra et defensivt perspektiv – siden han mangler fart og posisjonsstyrke. Men, han har likevel aldri vært så svak som nå. Dersom fremgangen ikke kan bli etterfulgt av en like heftig nedtur, er han nødt til å finne tilbake til den gamle formen. Brennkvikt.