Tottenhams første kamp i klubbens nye storstue skulle funnet sted 15. september. Mot Liverpool. Kampen går i stedet av stabelen på Wembley, etter at Spurs annonserte at arenaen likevel ikke blir klar i tide…

Klubben bestemte seg for å informere omverden om beslutningen, etter at flere medier meldte om at Tottenham hadde benyttet seg av klausulen om fortsatt leie av Wembley. Spurs-fansen er mildt sagt forbannet. Når hadde klubben tenkt å fortelle dem om problemene?

For når du annonserer at den første hjemmekampen er mot Liverpool – etter savnet av en ekte hjemmebane – er det ingen ordinær kamp vi snakker om. Spurs-fansen rundt om i hele verden har lagt reiseplaner for den store begivenheten som kun er en måned unna i tid. Fly, hotell og feriedager er i boks. Klubben kan refundere billettene, men de kan selvsagt ikke dekke øvrige kostnader, heft og ulempe. Selv om de høye herrer kan argumentere med at ”kampen uansett finner sted”, var det ikke Wembley folk hadde lyst til å se.

Tottenhams oppgjør mot Cardiff tidlig i oktober har også blitt flyttet til Wembley. Det betyr følgelig at kampen mot Manchester City den 28. oktober er første mulige dato for en ekte hjemmekamp. Oppgjøret sparkes i gang en søndag ettermiddag – etter å ha blitt plukket for TV. Siden en NFL-kamp spilles på Wembley samme dag, er det usikkert hva Spurs gjør dersom den nye arenaen fremdeles ikke er klar.

Ei heller vet man hvordan problemet vil påvirke Tottenhams Champions League-spill. UEFA Champions League-reglementet sier: ”I utgangspunktet må en klubb spille samtlige kamper på én og samme stadion”. Siden tre av gruppespillkampene finner sted før Spurs’ møte med Manchester City, virker det som sikkert at den første cupkampen går på Wembley. Begrepet ”I utgangspunktet” peker mot at det er rom for forhandlinger. Samtidig kan det meget vel bety at så snart Tottenham har spilt sin første gruppespillkamp på Wembley, er de nødt til å bli der.

Det ryktes at utsettelsen av stadionåpningen skyldes stryk på sikkerhetstesten. I sin tur har det ført til at sikkerhetsøvelsene som er nødvendig før snorklipping måtte utsettes. Et mindre problem har altså blitt til en stor floke for Spurs. Og det kan kjapt ha innvirkning på sesongen.

Så langt har Tottenham håndtert problemene på en måte som gir karakteren ”PR-katastrofe”. Spesielt etter sommerens overgangsvindu, hvor klubben ikke maktet å signere en eneste spiller. Når man først har ødelagt forholdet til fansen, må Spurs ta kontroll over situasjonen. Og de bør i alle fall ikke gjøre flere feil i tiden fremover.