Anfield - Liverpool

Det blir stadig klarere at Liverpool og Spurs er klubbene som skal gjøre opp seg imellom om fjerdeplassen i Premier League…

Matematisk er det ingen grunn til at det ene laget skal stikke av med den viktige plassen, mens den andre klubben må ta til takke med 5. plass. Realistisk sett, derimot, vil enten Pochettino eller Klopp ende sesongen slukøret. Manchester United er betraktelig styrket etter signeringen av Alexis Sanchez, mens Chelsea har vært i stødig form en god stund allerede. Likeledes ser det ut som Stamford Bridge-klubben akter å hente inn offensive fibre før andre halvdel av sesongen.

Arsenal pusler også med Champions League-ambisjoner, men deres bortestatistikk er så vidt svak at de umulig kan sanke tilstrekkelig poeng. Så fremt de ikke begynner å spille like godt på fremmed gress som hjemme på the Emirates.

Tottenham var garantert skuffet etter 1-1 mot hardt prøvede Southampton søndag. Men, det ene poenget viste seg plutselig verdifullt da Liverpool måtte gi tapt for Swansea mandag kveld. Og klubbenes respektive feil og mangler stod i all sin skrud. Spurs kan skilte med en fryktinngytende førsteellever, men mangler ekstra dekning i en rekke posisjoner. Siden Christian Eriksen var ute med influensa, hadde ikke laget fra Nord-London en naturlig playmaker. Spesielt siden Mauricio Pochettino, overraskende nok, valgte å la Erik Lamela slite benken til fordel av arbeidshesten Moussa Sissoko.

Hvittrøyene har i tillegg avgitt poeng i Toby Alderweirelds fravær de siste månedene. Det sier seg selv at én spiller de ville savnet mer enn noen andre, er Harry Kane. Målmaskinen er nøkkelen til å havne over Liverpool på tabellen.

Jürgen Klopp skal være unnskyldt for å tenke at Champions League-plassen var klappet og klar da de slo Manchester City 4-3. Men, Liverpool er nettopp Liverpool, og da lå 0-1 for tabelljumbo Swansea selvsagt i kortene.

Forrige sesong hadde Liverpool en lei uvane, hvor de slo divisjonens beste, mens de tabbet seg ut mot såkalt ”overkommelig motstand”. De har stort sett unngått det samme inneværende sesong. Om ikke annet, helt frem til nylig. Kan the Reds’ unoter koste dem en topp fire-plassering?

Virgil van Dijk fikk sin Premier League-debut mot Swansea. Ikke slik å forstå at han har utklippsboka klar helt ennå. Et forsøk på en klarering med hodet skapte Swanseas sjanse, som til slutt ble effekturert av Alfie Mawson. Etter å ha vært skadet de siste månedene, vil Van Dijk bruke tid på å spille av seg ringrust. Jürgen Klopp trenger derfor andre, defensive krefter for å stoppe billige baklengsmål.

På samme måte som Spurs savnet Eriksen, manglet også Liverpool kraft fremover på banen. Forskjellen ligger i at Liverpool har solgt Philipe Coutinho. Merseyside-klubben har lommene fulle av penger, men januarvinduet er vanskelig med tanke på å hente spillere.

Klopp & co er favoritter til å klokke inn til 4. plass, men det vil være dumt å avskrive Tottenham. Spurs har havnet over Liverpool på tabellen i syv av de åtte seneste sesongene. Holder Pochettinos nøkkelspillere seg skadefrie, er de uansett et langt bedre lag enn Anfield-laget.