Leicester City
Foto: Markus Unger, CC

Leicester befinner seg for øyeblikket på 8. plass i Premier League. Hvis the Foxes klokker inn til nåværende tabellposisjon, er det vanskelig å se for seg at de kvitter seg med manager Claude Puel…

Likevel var det akkurat hva Southampton gjorde forrige sesong, til tross for at de også løste billett til Ligacup-finalen. Hvor the Saints var uheldige som tapte. Kampen mot Manchester United var nemlig en av de mest underholdende, hjemlige finalene på år og dag. Puel måtte likevel betale prisen for hva som ble ansett som en kjedelig regjeringsperiode.

Det inntrykket handler vel så mye som Puels personlighet som fotballen på gressmatta. Som lavmælt franskmann manglet han karismaen til forgjengerne Ronald Koeman og Mauricio Pochettino.

Selv om en åttendeplass var hva de fleste utenforstående forventet av Southampton forrige sesong, var det åpenbart ikke like bra som Koeman og Pochettino leverte. The Saints hadde blitt vant til stadig fremgang, til tross for at de solgte sine beste spillere hver eneste sommer og byttet trenere ved jevne mellomrom. Da Puel gjorde sitt inntog, manglet stallen nødvendig kvalitet for å realistisk sett kjempe om de aller luftigste tabellplasseringene. De høye herrer på St Mary’s valgte imidlertid å se bort fra virkeligheten, og ansatte snarere en ny trener.

Sørkyst-klubben betaler prisen for å ha sparket Puel. Forgjengeren Mauricio Pellegrino har på ingen måte forvandlet laget. En foreløpig 11. plass, og fire små poeng klar av nedrykksstreken, gjør at en plassering godt under fjoråret hva de kan forvente.

Det fremste ankepunktet mot Puels Southampton-utgave, var problemene med å score mål. Situasjonen er uforandret under Pellegrino. Og det forteller oss at spillerstallen manglet målscorere, snarere enn at Puel var en dårlig trener.

For Leicester hadde på ingen måte scoringsvansker da Puel møtte gamleklubben på St Mary’s tidligere denne uken. The Foxes vant 4-1, mens Southampton kan få tenke over hvor dumme de var som lot en god manager forsvinne.

Puel var et ubeskrevet blad i England før Southampton-jobben, men var høyt ansett i Frankrike hvor han ledet Monaco til ligagull i 2000. Nå som han gjør sine saker godt med Leicester – hvis klubb kun har tapt én av de åtte seneste siden Puel tok tømmene.

Det var en smart ansettelse av Leicester. Etter å ha vært i vansker med Craig Shakespeare i sesonginnledningen, har de klatret kjapt på tabellen. Midlands-laget ligger nå ikke mer enn fem poeng bak Spurs på fjerdeplass. Leicester er priset til 75.00 i odds for Champions League-spill kommende sesong.

Spill i Europas gjeveste cupturnering er trolig for mye forlangt for Puels gutter. For han utretter tross alt ikke mirakler, selv om han er en framifrå manager. Southamptons tap, med andre ord.