Daniel Sturridge
Foto: Dean Jones, CC

Daniel Sturridge kan kjapt vise seg som den beste signeringen i dette overgangsvinduet…

Det er en av de få avtalene som kan vise seg å fungere godt for alle parter. Sturridge får anledning til å spille regelmessig førstelagsfotball for West Bromwich, i et forsøk på å spille seg inn i Englands landslagstropp igjen. The Baggies har på sin side manglet offensive fibre hele sesongen, men har nå en spiss som – når han er frisk – er den fødte avslutter.

Dersom Sturridge kan spille regelmessig, og levere scoringene som holder Hawthorns-klubben i Premier League, er det ikke bare West Bromwich som tjener på det. Liverpool kan saktens regnes med blant vinnerne de også.

Liverpool har slitt med å få solgt Sturridge. Det er ikke til å undre seg over at potensielle kjøpere har vært villige til å legge store summer på bordet for en skadeutsatt spiller. Sturridge har pådratt seg mange skader, og følgelig spilt lite fotball denne sesongen. Dersom 28-åringen kan bevise både at han er frisk og rask, i tillegg til at scoringsteften er tilbake, vil det ikke være mangel på mulige, nye arbeidsgivere til sommeren.

Den forhenværende Chelsea – og Manchester City-angriperen har funnet tilværelsen trasig under Jürgen Klopp. Mens forgjengeren Brendan Rodgers alltid regnet Sturridge som en førstelagsspiller når frisk, er det åpenbart at Klopp ikke ser likt på saken.

I spissens forsøk på å blidgjøre Klopp, har Sturridge brukt altfor mye tid og krefter utenfor boksen når han først har fått prøve seg i startelleveren. Sannheten er at Birmingham-karen er best når han kan konsentrere seg om å score. Måltyver som Sturridge har liksom gått av moten de siste årene, mens West Bromwich ikke er i en posisjon hvor de har råd til annet enn å spille på Sturridge sin styrker.

WBAs største problem denne sesongen har vært mangelen på kreativitet, ettersom James Morrison og Nacer Chadli knapt har vært i aksjon. Så er spørsmålet hvem som skal skape sjansene for Sturridge, selv om ting sakte men sikkert har bedret seg under manager Pardew.

The Baggies har nå funnet nettmaskene i seks strake kamper – inkludert tre mål i 3-2 seieren over Liverpool i FA Cupen. Jay Rodriguez noterte seg for to av målene, men må muligens vike for Sturridge siden han er vel så nyttig på kant.

West Bromwich regnes som de nest mest sannsynlige til å bli degradert med 2.10 i odds. Likevel har signeringen av Sturridge bedret mulighetene til overlevelse betraktelig. Dersom de også makter å hente en spiller med pasningsfot og kreativitet, har Pardew plutselig et mannskap som kan klatre på tabellen.