Tottenham hadde flere spillere i aksjon i sommerens VM enn noen annen Premier League-klubb. Det betaler de prisen for nå…

Hugo Lloris (Frankrike), Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Mousa Dembele (Belgia), Kieran Trippier, Danny Rose, Eric Dier, Dele Alli, Harry Kane (England), Davinson Sanchez (Colombia), Christian Eriksen (Danmark) og HeungMin Son (Sør-Korea) spilte alle i Russland. Av nevnte 12 spillere var det kun Son som ikke svingte seg til utslagsrundene. Koreaneren var derimot tilbake på landslagsoppdrag i august, da han hjalp Sør-Korea til gull i Asian Games.

Av de øvrige 11 spillerne forsvant Sanchez og Eriksen ut i første utslagsrunde, mens hele ni befant seg i semifinalene. Siden Premier League-sesongen startet tidligere enn før, var det kort tid til å hente seg inn for de som var involvert i Verdensmesterskapet.

Les også: Tottenham har gjort nederlag til vane

Det er kanskje ikke overraskende at når vi nå har landslagspause, vil verken Vertonghen, Dembele, Alli eller Eriksen være tilgjengelig for de respektive landslagene grunnet skader. Lloris har allerede gått glipp av kamper denne sesongen, mens Rose hinket av banen i helgens oppgjør mot Cardiff. Trippier har fått et redusert treningsprogram tilpasset den totale arbeidsmengden, på et tidspunkt hvor høyrebacken Serge Aurier er skadet. Harry Kane er sakte men sikkert på vei tilbake til toppformen, men han har fremstått sliten ved flere anledninger. Scoringene har imidlertid begynt å trille inn igjen.

Dersom en fotballspiller ikke får hvilen han trenger, vil skader oppstå og derigjennom tvinge spilleren til hvile. Tottenhams skadeproblemer er på alle måter forutsigbare, og avgjørelsen om ikke å hente inn spillere i overgangsvinduet ytterligere underlig. Spesielt siden navn som Erik Lamela, Victor Wanyama og Harry Winks pådro seg alvorlige skader forrige sesong, og fremdeles er i oppbyggingsfasen.

Les også: Tottenham gambler skyhøyt

Til tross for antallet spillere som er ute, har Tottenham fått sin beste Premier League-start noen sinne. 18 av 24 mulige poeng, og kun to små poeng bak tabelltopp. Det handler selvsagt i noen grad om den fordelaktige terminlista. Gevinstene har kommet mot de tre klubbene som i skrivende stund ligger under nedrykksstreken, mot to lag som etter alle solemerker vil slite – Brighton og Fulham – i tillegg til Manchester United. Sistnevnte var tilsynelatende en skikkelig skalp, men synes i mindre grad som en stor prestasjon hvor hver uke som går.

Når Spurs har møtt bedre motstandere, har de imidlertid kommet til kort. Bortetap for formlaget Watford ble etterfulgt av nederlag mot Liverpool. I Champions League har de blitt slått av både Inter og Barcelona.

Mauricio Pochettino krysser fingrene for at landslagspausen vil gi noen av de skadede spillerne anledning til å returnere. Spesielt gjelder det Alli og Eriksen, hvis duo bringer kreativitet til laget. Den store frykten ligger i at enkelte spillere på landslagsoppdrag kommer tilbake med skadeproblemer. Det vil i så fall komplisere sesongen enda mer.

Mens Manchester United famler og Arsenal er i gjenreisningsfasen, skal Tottenham ha tilstrekkelig i ermet til å ta en topp fire-plassering. Første halvdel av sesongen tegner om ikke annet til å bli av det tøffe slaget. Usikkerheten rundt klubbens nye stadion hjelper heller ikke.