Finnes det en smartere beslutning denne sommeren enn Tottenhams annonsering av Harry Kanes nye kontrakt?

Kane er i skrivende stund VMs toppscorer etter fem fulltreffere på to kamper. Spurs-angriperen omsettes til 2.80 i odds som vinner av Golden Boot.

Ved innledningen av turneringen uttalte Tottenhams målmaskin at han var under press etter at Ronaldo noterte seg for hat-trick. Følgelig måtte han score sin egen trippel for å henge med. Kane fikk kritikk fra enkelte hold for uttalelsene, hvor refrenget handlet om at det var en unødvendig ting å si. Samtidig avslørte de samme kritikerne en total mangel på innsikt i Kanes karakter.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Spurs-spissen er sjelden fokusert på å score mål. Bare slik som de aller beste angriperne kan sies å være. 25-åringen er åpenbart besatt av tanken på å knuse rekorder, og derigjennom skrive seg inn i historien. Kane har satt seg fore å følge i legenders fotspor i dette Verdensmesterskapet.

Noen vil hevde at en slik tankegang er egoistisk, fordi det tilsynelatende virker som Kane er mer opptatt av egne rekorder enn hva som er lagets beste. Men, når en spiss er så vidt god, er egoismen til hjelp for samtlige lagkamerater. Lagene med en toppscorer i VM har historisk gjort sine saker meget godt.

Les også: Tottenham gambler skyhøyt!

En annen trend vi har vært vitne til i VM-sammenheng, er at turneringens beste spillere blir plukket opp av Europas største klubber. I kjølvannet av 2014-mesterskapet, forsvant James Rodriguez til Real Madrid. Kane har vært på ønskelista til de spanske gigantene i en årrekke, men vil plutselig være aktuell for samtlige storklubber hvis han stikker av med Golden Boot.

Vel, normalt ville det vært slik. Hadde det bare ikke vært for Tottenhams betimelige kontraktsforlengelse. Kane signerte nemlig en seksårskontrakt med £200.000 i ukelønn like før turneringsstart. Kontrakter betyr så lite i fotballens verden, men Spurs er notorisk tøffe ved forhandlingsbordet. Sannsynligvis vil Real Madrid, i likhet med andre pengesterke klubber, innse at det er nytteløst å forsøke seg på Kane. På samme måte som Real måtte tåle nederlag da de ville ha Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

Les også: Tottenham har gjort nederlag til vane

En av Kanes målsetninger, som han med jevne mellomrom har hintet til, er å bli en legendarisk skikkelig i Tottenham. I Nord-London-klubben jakter han scoringsrekorden til Jimmy Greaves (266 mål i samtlige turneringer) og Alan Shearers 260 Premier League-mål.

Tottenham har allerede foretatt sommerens store signering. De har den beste spissen i Premier League, og det er umulig for noen andre – uansett hvor mye penger de måtte ha – å kjøpe en bedre angriper. For i øyeblikket er Kane den beste i verden, noe han også beviser i dette mesterskapet.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!