Arsenal
Foto: Lloyd Morgan, CC

Arsenals handlerunde i dette overgangsvinduet virke å gå bedre enn forventet. Likevel overser Arsene Wenger de virkelige problemene…

Etter at franskmannen ikke maktet å overbevise Alexis Sanchez om at fremtiden ligger på the Emirates, skulle Arsenal strengt tatt solgt chileneren sist sommer. Mens man fremdeles kunne få en god pris for 29-åringen. I stedet har Sanchez gjort United-spiller av seg, selv om Arsenal riktignok fikk så mye som mulig ut av situasjonen.

For motsatt vei gikk Henrikh Mkhitaryan. Armeneren fikk aldri vist sitt ubestridte talent på Old Trafford, ikke minst fordi han som oftest ble benyttet i odde posisjoner. Mkhitaryan kan spille på kanten, men er langt bedre i rommet bak spissen. Dersom Wenger skal få mest mulig ut av nyervervelsen, er det hvor han bør brukes. Det eneste problemet er at the Gunners allerede har en rekke alternativer.

Mesut Özil er mannen som i skrivende stund innehar 10’er-rollen i Arsenal-laget. Enkelte vil hevde at det er den beste posisjonen for både Aaron Ramsey og Jack Wilshire også. Dersom Wenger ikke klarer å få Özil til å forplikte seg til Arsenal, er Mkhitaryan den perfekte erstatteren.

Så, dersom vi forutsetter at Mkhitaryan er mer en spiller-for-spiller-erstatter for Özil, hvem skal da fylle støvlene til Sanchez? Det kan argumenteres med at Arsenal ikke trenger en “ny” Sanchez på kort sikt. Tross alt spilte mannen enten på venstrekanten i angrepet eller som spiss. I Gunners-stallen finner vi navn som Olivier Giroud, Alex Iwobi, Alexandre Lacazette og Danny Welbeck – en kvartett som tilbyr rikelig med muligheter i disse posisjonene.

Uavhengig av det faktum at Arsenal er velbeslått i de offensive posisjonene, jakter de altså Pierre-Emerick Aubameyang. Dortmund-spissen er for all del en glitrende spiller, men dette handler tilsynelatende mer om å gjøre fansen fornøyd. Supportere som er gretne etter at deres store stjerne, Sanchez, gikk til en Premier League-rival.

For Arsenal sliter ikke med å finne nettmaskene. Problemet handler om å holde rent bakover, noe 31 baklengs denne sesongen beviser. Det er mer enn noe annet lag blant topp seks.

Hva som bør stå øverst på Wengers handleliste, er en god midtstopper og en defensiv midtbanespiller. Men, det har vært situasjonen i en rekke overgangsvindu nå. Arsenal har oversett de defensive problemene, og heller jaktet spennende og offensive navn. Og da får Wenger atter igjen i den samme fella.