Det har vært en treg sesonginnledning for Mohamed Salah. Det er imidlertid tegn som tyder på at han er på vei tilbake til sitt beste nivå…

Og dét burde være dårlige nyheter for resten av Premier League. Forrige sesong var nemlig Salah ustoppelig utover i sesongen. Dersom han kan gjenskape fjorårsformen, vil Liverpool bli nærmest umulige å slå når vi leser april og mai av kalenderen.

Spill på Premier League med Betsson! – Få inntil 2000kr på ditt første innskudd!

For mens Liverpool var fryktinngytende fremover sist sesong, var det defensive svakheter som alltid gjorde dem overvinnelige. Signeringen av Alisson har løst problemet mellom stengene, mens forsvarsfireren nå er habil. På midtbanen er det disiplin og spillere med evne til å beskytte forsvarsrekka.

Liverpool har kun sluppet inn fire baklengs i Premier League hittil, til tross for at de allerede har møtt de fremste rivalene Tottenham, Chelsea og Manchester City. For et lag som var så vidt ustabile defensivt, er det slike tall som gjerne gir troféer.

Nå begynner Salah sakte men sikkert å finne tilbake til nivået vi kjenner fra debutsesongen på Anfield. Skaden i Champions League-finalen, og etterfølgende VM-spill hvor han ikke var helt frisk, var alt annet enn en ideell sesongoppkjøring.

Salah notert seg for to mål i løpet av de første syv Premier League-kampene. Fasiten på de tre seneste er ytterligere tre nettsus. Mot Cardiff forrige lørdag ble det ikke bare scoring, men også to målgivende i Liverpools 4-1-seier.

Spill på Premier League med Betsson! – Få inntil 2000kr på ditt første innskudd!

De som har avskrevet Salah som et blaff bør merke seg følgende: Egypteren har syv mål i løpet av de 14 første kampene – samtlige turneringer inkludert. Tallet for samme tid i fjor var ni. En bedre scoringsrate, javel, men ikke radikalt forskjellig.

Salah regnes som den tredje mest trolige toppscoreren i Premier League. Med fem scoringer er han kun to bak lederne Pierre-Emerick Aubameyang og Eden Hazard – begge med syv. Foran Salah finner vi Harry Kane (5) til 4.50 i odds og Sergio Agüero (6) til 4.25 ganger pengene.

Liverpool-angriperen er supert priset sett i lys av fjorårets Golden Boot-utmerkelse og 32 ligamål på 36 kamper. Aguero har kun klokket inn til toppscorertittelen i én av sine syv sesonger i England. Kane har samme antall mål som Salah, men ikke scoret i noen av sine tre seneste Premier League-kamper.

Denne helgen tar Salah og Liverpool turen til Arsenal. Salah har ikke skrevet seg inn i målprotokollen i noen av de tre seneste kampene mot topp seks-motstand. Dersom han kan klare det, vil det være ytterligere bevis på at Liverpool blir å regne med.

Spill på Premier League med Betsson! – Få inntil 2000kr på ditt første innskudd!