Debatten rundt hvem som er best av Lionel Messi og Cristiano Ronaldo vil rase helt til alle som har sett dem i aksjon er døde. Det er imidlertid noe vi kan fastslå allerede nå…

Ronaldo er den mest tilpasningsdyktige spilleren. Mens Messi er mer briljant på klubblaget Barcelona, har Argentina-trener Jorge Sampaoli til gode å få det beste ut av ballkunstneren. Kanskje ikke så enkelt, siden spillerne rundt ham ikke er av samme kaliber som i Barca.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Like fullt; hver eneste gang Ronaldo aksler den portugisiske trøya spiller han for et lag som er langt svakere enn Real Madrid. Forskjellen er at Ronaldo evner å tilpasse spillet sitt etter hva som er best for laget. Mens Messi blir som en fotnote å regne uten lagkameratene i Barcelona, makter Ronaldo å heve de rundt ham.

I en årrekke slet et stjernespekket Portugal fordi de manglet en utpreget målscorer. Ronaldo er mannen de har ventet på. Først som kantspiller, og nå som en tradisjonell spiss.

Selv om CR7 fremdeles har fart, må han nå velge når det er best å bruke den. Alderen farer ikke pent med i utgangspunktet kjappe føtter, og Ronaldo har blitt en nokså statisk spiss. En som holder seg i farlige posisjoner, hvor han kan bruke sine dødelige avslutteregenskaper. Ikke minst lagkamerater i spill med headinger og flikker.

Ronaldos størrelse og styrke gir ham en fordel når det kommer til å tilpasse seg en slik posisjon. Messi vil aldri bli en Zlatan Ibrahimovic, men Ronaldo har fysikken som skal til. I tidligere turneringer har Ronaldo forsøkt å gjøre alt, men kommet til kort – akkurat som Messi på det argentinske landslaget. Nå fokuserer angriperen på én rolle, og både Cristiano og laget nyter godt av dét.

Ronaldo hadde bare scoret tre mål i de foregående tre verdensmesterskapene. Målmaskinen har allerede notert seg for fire i sommerens turnering. Oddsen på at veteranen blir toppscorer er 2.75. Med en mulig kamp mot Uruguay i utslagsrundene, er det kanskje litt snaut priset. Det sier om ikke annet noe om Ronaldos kvaliteter at ingen tør å sette oddsen høyere. For dette er en herremann som er kapabel til å score til et nytt hat-trick før sommeren er over.

Selv i en alder av 33 år fortsetter Ronaldo å overraske. Evnen til å tilpasse seg er nøkkelen.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!