Manchester City
Foto: Agnieszka Mieszczak, CC

PFA har publisert Årets Lag i Premier League. Redaksjonen mener det muligens finnes et vel så godt alternativ…

David de Gea ble plukket mellom stengene, en forsvarsfirer bestående av Kyle Walker, Nicolas Otamendi, Jan Vertonghen og Marcos Alonso. På midtbanen finner vi David Silva, Kevin De Bruyne og Christian Eriksen, mens Harry Kane, Sergio Agüero og Mohamed Salah bekler de tre angrepsposisjonene.

Det er for all del et lag stappfullt av kvalitet. Spørsmålet er om det er mulig å velge en alternativ ellever fra de gjenværende spillerne i Premier League? Et lag som kunne gitt PFA-mannskapet kamp. Det burde om ikke annet være mulig å plukke et mer balansert lag, siden PFA-elleveren er blottet for fart sentralt i forsvar, en spesialisert defensiv midtbanespiller og bredde i angrep. Her er vårt alternativ.

Målvakt – Ederson
Edersons kvaliteter med ballen i beina har vært en suksessfaktor i Manchester Citys pasningsorienterte spillestil denne sesongen.

Høyreback – Cesar Azpilicueta
Han er i stand til å spille både som rendyrket back og som en del av et trebacksforsvar. Chelseas visekaptein har vært bedre defensivt enn PFA-representanten Kyle Walker.

Venstreback – Andrew Robertson
I de seneste månedene har Robertson vært den beste, offensive backen i Premier League. Mye tyder på at han har løst et langvarig problem i Liverpool-forsvaret.

Midtstopper – Ben Mee
James Tarkowski har kanskje fått plass i den engelske landslagstroppen, men det er Ben Mee som er klippen i Burnleys formidable forsvar.

Midtstopper – Davinson Sanchez
Sanchez er ikke en finslepen diamant, men 21-åringen har hatt en strålende debutsesong i Premier League. Kom fra Ajax til Tottenham så sent som i fjor sommer.

Defensiv Midtbane – Fernandinho
Han burde vært en del av PFA-laget denne sesongen, etter et fabelaktig år for Manchester City. Har gitt god dekning for lagkameratene De Bruyne og Silva.

Sentral Midtbane – Dele Alli
Den forhenværende MK Dons-spilleren benyttes gjerne lenger frem på banen. Vi har imidlertid valgt å bruke stjerneskuddet i en dypere rolle – i en posisjon hvor han har briljert mot både Liverpool og Real Madrid denne sesongen. Alli kan vise til 13 målgivende pasninger hittil.

Høyrekant – Raheem Sterling
Atter en Manchester City-spiller som har grunn til å være bitter for at han ikke fikk plass i PFA-laget. Har tross alt funnet nettmaskene 22 ganger fra sin rolle på kanten.

Venstrekant – Leroy Sane
Sane har vært en nøkkelspiller i Manchester Citys gullsesong, og til tider ustoppelig.

Offensiv Midtbane – Pascal Gross
Mohamed Salah er sesongens ubestridt beste signering. Gross er uansett det største røverkjøpet, etter å ha blitt signert for latterlige £3 millioner forrige sesong. Brighton-spillerens seks scoringer og åtte målgivende har holdt the Seagulls i Premier League.

Spiss – Roberto Firmino
Firmino har 25 scoringer på samvittigheten denne sesongen – en perfekt makker for Salah med sin energiske spillestil.

Innbyttere: Nick Pope, James Tarkowski, Ashley Young, Nemanja Matic, Wilfried Zaha, Heung-Min Son og Jamie Vardy.