Hvordan kan det ha seg at en klubb som Real Madrid sliter med å finne en manager?

De spanske gigantene er muligens verdens rikeste klubb. Spillerstallen er breddfull av stjerner; spillere i verdensklasse – og de er regjerende Champions League-mestere. Vel, de har faktisk vunnet turneringen de tre seneste sesongene.

Like fullt: Manageren de nettopp har kvittet seg med – Julen Lopetegui – var angivelig kun sjettevalg da han ble ansatt i skjul. Ansettelsesprosessen satte punktum for Lopeteguis landslagsstilling dagen før VM startet. Nå skal Real få et svare strev med å erstatte ham, ettersom trolige kandidater faller ut av racet.

Spill på Premier League med Betsson! – Få inntil 2000kr på ditt første innskudd!

Antonio Conte har tilsynelatende vært et fornuftig valg. Italieneren har levert varene i Juventus, Italia og Chelsea, og er for tiden uten jobb. Partene inngikk i praksis en avtale, men da Real Madrid-spillerne ble konsultert, var svaret langt fra ”tommel opp” for den strenge Conte. Den siste tids utvikling skal ha fått både klubb og trener til å avvente.

Roberto Martinez ble deretter lansert som favoritt til den ledige Real-jobben. Spanjolen ledet Belgia til semifinalene i sommerens VM. Men, da han ble spurt om utsiktene til å ta tømmene på Santiago Bernabeu, var svaret: ”Vi kaster ikke bort tiden på dét…”.

Mauricio Pochettino var angivelig klubbens førstevalg denne sommeren, men han hadde nettopp signert en ny kontrakt med Tottenham. Argentineren har grunn til å si seg misfornøyd med tingenes tilstand i Nord-London. Likevel er det vanskelig å se for seg at Real skal kunne lokke ham bort midtveis i sesongen.

Spill på Premier League med Betsson! – Få inntil 2000kr på ditt første innskudd!

Selv Michael Laudrup – en herremann som for øyeblikket trener Al-Rayyan i Qatar – fant det presserende å melde at han ikke ønsker jobben. Det betyr at Real Madrid må velge mellom vikartrener Santiago Solari ut sesongen, eller ta sjansen på en Arsene Wenger som de har hatt på ønskelista i mange år.

Men, kanskje klubben også bør se på årsakene til hvorfor kandidatene ikke akkurat stiller seg i kø? La oss starte med at Lopeteguis karriere effektivt har blitt lagt i grus – kun fem måneder siden han skulle lede en av favorittene i et Verdensmesterskap. Eller hva med at Zinedine Zidane trakk seg, da det sirkulerte spekulasjoner rundt franskmannens fremtid, etter tre Champions League-titler og et La Liga-trofé i løpet av to og en halv sesong.

Spillerne i Real Madrid har alltid hatt altfor stor makt. Hvem enn som måtte overta hvittrøyene må hanskes med en aldrende spillertropp og stjerner med ry på seg for å gjøre opprør. Alle nevnte forhold tatt i betraktning; det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor managere spør seg om det er så smart å ta ansvaret for den spanske hovedstadsklubben.

I løpet av de 15 seneste årene har Real Madrid hatt 14 ulike trenere. For enhver manager med alternativer er det bare fornuftig å la andre få feile i Madrid inntil arbeidsbetingelsene blir bedre.

Spill på Premier League med Betsson! – Få inntil 2000kr på ditt første innskudd!