Man skulle kanskje tro at det er enkelt å overtale noen til å ta managerjobben i Real Madrid. Ikke helt slik, virker det som…

Klubben har vunnet tre strake Champions League-troféer, tok La Liga-pokalen for et par sesonger siden, og har en rekke av verdens beste fotballspillere i sine rekker. Skulle treneren føle at de mangler et stjernenavn eller to, henter man bare frem sjekkheftet. Drømmejobben for enhver manager. Skulle man tro.

Les også: Everton og Silva trenger stabilitet!
Les også: Problemer i Chelsea!

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Problemet er bare at Real Madrid åpenbart har vansker med å overbevise aktuelle trenere om nettopp dét. Mauricio Pochettino var førstevalget, men Tottenham-manageren hadde nettopp signert en femårskontrakt med Spurs få dager i forveien. Ikke bare hadde argentineren blitt en dyr herremann for spanjolene, men Pochettino hadde også avkreftet offentlig for å dempe rykteflommen.

Men, selv om Spurs-nestoren gjorde det klart at han var både forpliktet og knyttet til Tottenham, måtte han vedgå at ”når Real Madrid ringer, så må man lytte”. Uttalelsene forteller oss at han var forsiktig med å avlyse et fremtidig arbeidsforhold. Kun at timingen ikke var rett.

Det er noe Real kanskje må bli vant til å høre, når de nå ringer rundt til trenere. Du vet, slike som er fornøyde med jobbene de allerede har. Hoffenheims Julian Nagelsmann ryktes også å ha takket nei til den spanske hovedstadsklubben. Selv om en slik mulighet for all del er forlokkende, har Zidane etterlatt seg en arv. Den tilsier at jobben for nestemann blir alt annet enn enkel.

Zidane vant tre Champions League-finaler på like mange sesongen, uten at vi egentlig hadde følelsen av at Real Madrid egentlig var Europas beste lag. Ikke i Spania engang, hvor Barcelona har vunnet seriemesterskapet ved to anledninger. Real klokket inn 17 poeng bak Blaugrana denne sesongen, og tre bak byrivalen Atletico. Tredjeplass, altså. Knepent foran Valencia.

Selv om du skulle bli forledet til å tro noe annet; Champions League er fremdeles en cupturnering. Det er seriespillet som avslører hvilket lag som er det beste. Los Blancos er åpenbart et veldig godt lag, og ikke minst et som er forferdelig vanskelig å slå i enkeltkamper. Men, prestasjonene i det hjemlige seriespillet indikerer at dette mannskapet har behov for en opprydning.

En rekke spillere har passert 30. Når det skjer med et lag, er man nødt til å la noen av dem gå, mens man hanker inn friskt blod. Atter igjen er det spekulasjoner rundt Cristiano Ronaldos fremtid. Blir han værende, eller forlater han Santiago Bernabeu denne sommeren?

Les også: Bale kan hjelpe United til Premier League-gull!
Les også: Tottenham gambler skyhøyt!

Alt i alt er kanskje ikke Real-jobben så attraktiv likevel? Du skal følge i Zidanes fotspor, hvis herremanns prestasjoner i realiteten er umulige å gjenskape. For ikke snakke om å forbedre. Parallelt skal du fornye en aldrende spillerstall, mens du må levere resultater (muligens) uten Ronaldo.

Historien viser at Real Madrid-stillingen blir ledig med jevne mellomrom. Hva Zidane beviser, er at selv ikke de mest suksessrike blir værende lenge i jobben. Det kan derfor være smart av både Pochettino og Nagelsmann å holde hestene, mens de lar noen som er mer desperate ta jobben. Real Madrid er verdens største klubb, men de kan meget vel være nødt til å ta til takke med en manager som ikke tilhører den ypperste eliten.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!