Paris Saint-Germain - Parc des Princes
Foto: Валерий Дед, CC

Redaksjonen har sett nærmere på lagene som har spilt seg videre til utslagsrundene i Champions League…

16. Porto: = 150.00

Til tross for ast Sergio Conceiciao gikk gjennom gruppespillet uten tap på eget gress, var portugiserne noe heldige som løste billett til utslagsrundene. Porto tapte nemlig to kamper, og holdt kun rent ved én anledning.

15. Basel: Odds = 400.00

Sveitserne er markedets største outsidere, men havner ikke helt nederst på redaksjonens liste grunnet imponerende borteseiere mot både CSKA Moskva og Benfica. Da skal vi heller ikke glemme seieren over selveste Manchester United på hjemmebane. Like fullt; Basel er trolig en “drømmemotstander” for mange lag før trekningen.

14. Sevilla: Odds = 125.00

Spanjolene gjorde sine saker godt ved å holde Liverpool til uavgjort ved to anledninger. 1-5 for Spartak Moskva beviser imidlertid at Frode Olsens gamle arbeidsgiver har defensive mangler. Slike mangler som de beste lagene vet å utnytte.

13. Shakhtar Donetsk: Odds = 250.00

De færreste forventet at Shakhtar ville spille seg videre fra en gruppe bestående av både Manchester City og Napoli. Ukrainerne slo imidlertid begge gigantene på hjemmebane, og ingen motstandere ser frem til den lange reisen hvis Shakhtar trekkes ut av hatten.

12. Besiktas: Odds = 150.00

Besiktas er et av kun fire lag som kan smykke seg med tittelen “Ubeseiret” i årets Champions League. Tyrkerne gikk seirende ut av hva som ble omtalt som “Dødens Gruppe”, men vil garantert bli for lette i møte med de aller beste.

11. Liverpool: Odds = 20.00

Liverpool-angrepet er så godt som noe annet i denne turneringen. De bakre rekken vil derimot svikte atter igjen. Mot en motstander som Sevilla slapp Klopp & Co inn fem baklengs fordelt på to kamper. Hva vil et PSG være i stand til å gjøre med dette Liverpool-forsvaret?

10. Roma: Odds = 50:00

Roma overrasket ved å gå seirende ut av gruppespillet, hvor de møtte både Chelsea og Atletico Madrid. Den italienske hovedstadsklubben er vrien motstand for noen hver, men spørsmålet er om de kan sjonglere hjemlige Serie A-forpliktelser og Champions League?

9. Tottenham: Odds = 20.00

Ikke noe annet lag plukket flere poeng i gruppespillet enn Spurs. Dette til tross for at de hadde selskap av både Real Madrid og Borussia Dortmund. Tottenham har bevists at de kan gjøre av med de beste, men det kan bli vanskelig i utslagsrundene med et skadeskutt tropp.

8. Chelsea: Odds = 17.50

Etter å ha blitt ydmyket av Roma, har the Blues for alvor funnet formen. Blåtrøyene har så visst spillermateriellet som skal til for å gå videre, men er troppen bred nok til å kjempe om suksess i Champions League, Premier League og de hjemlige cupturneringene?

7. Manchester United: Odds = 15.00

Forrige sesongs Europa League-vinnere ledes som kjent av Jose Mourinho – en herremann som har vunnet Champions League med to ulike klubber. Old Trafford-klubben har “historien”, men kanskje ikke en førsteellever av samme kaliber som de fremste rivalene.

6. Juventus: Odds = 22.00

Etter en rufsete sesonginnledning, hvor “Den Gamle Dame” overraskende tapte 0-3 for Barcelona og avga poeng i Serie A, synes mange å ha avskrevet Torino-klubben. Juventus har imidlertid spilt seg frem til finalen i to av de tre foregående sesongene, og skal så visst ikke undervurderes.

5. Real Madrid: Odds = 7.00

Real Madrid har vunnet denne turneringen i tre av de fire seneste sesongene. Nå som La Liga-tittelen ser ut til å havne i Barcelona, kan de kanskje fokusere på å forsvare Champions League-troféet. Dette mannskapet har selvsagt erfaringen, men etter tapet for Tottenham lurer vi på om laget har passert middagshøyden.

4. Bayern München: Odds = 9.00

De tyske gigantene startet sesongen forferdelig svakt, men har tatt seg betraktelig opp under ledelse av veteranen Jupp Heynckes. Seieren over PSG denne uken beviser at de er utfordrere til Champions League-tittelen – et trofé de sist hentet hjem tilbake i 2013.

3. Barcelona: Odds = 7.00

Til tross for at dette Barca-mannskapet ikke er så godt som tidligere årganger, får trener Ernesto Valverde det beste ut av spillerne han tross alt har til rådighet. Blaugrana er ubeseiret i både La Liga og Champions League denne sesongen, og har hva som skal til for å knipe troféet for første gang siden 2015.

2. Manchester City: Odds = 6.50

Med to seiere mot formklubben Napoli, og topplassen i Premier League, ser City endelig ut til å ha spillerne som trengs for å vinne Champions League. Det eneste som holder de lyseblå fra å være våre favoritter, er at Premier League stjeler så vidt store ressurser.

1. Paris Saint-Germain: Odds = 5.00

PSG tapte kanskje den siste kampen i gruppespillet for Bayern München. Men, franskmennene hadde allerede avansementet i lomma, og fortjener favorittstempelet. Parc des Princes-lagets store fordel, er at de er uten relativ motstand i hjemlige Ligue 1.