Paris Saint-Germain har et problem ikke noen penger i verden kan fikse. Til tross for milliardene som er pløyd inn i spillerstallen, sliter de hver eneste gang de møter klasselag i Champions League…

De franske mesterne står med full pott etter fem kamper i hjemlige Ligue 1 denne sesongen. I helgen knuste Parc des Princes-laget St Etienne 4-0, og pariserne har funnet nettmaskene minst tre ganger i hver av seriekampene.

Slike problemer er som kjent ikke ideelt når Liverpool står på motsatt banehalvdel. Vi snakker om laget som svingte seg til Champions League-finalen forrige sesong, og som selv kan vise til en prikkfri sesonginnledning. Mens PSG kan leke seg til seier i ligasammenheng – nesten uten å forbruke en kalori – blir Liverpool rutinemessig satt på prøve. Selv mot bunnlagene i Premier League. Lag som Crystal Palace og Brighton har vært vanskelige motstandere for Merseyside-laget denne sesongen, men mot Tottenham maktet rødtrøyene å heve seg ytterligere. 2-1 og tre poeng ble fasiten etter Spurs-kampen.

Det ironiske med PSG er at desto mer penger de bruker, dersom større blir problemene i Europacup-sammenheng. Hver eneste nyervervelse gjør dominansen større i Frankrike, men desto mindre vant blir PSG til motstand.

Dersom du følger hovedstadsklubbens seriekamper, vil du legge merke til at Neymar spiller som om det var oppvisningskamp heller enn et offisielt oppgjør. Du ser ikke at brassen forsøker på det samme i Champions League. Det er litt som med Harlem Globetrotters. Vi kan alle la oss forlede av magien, evnene og kreativiteten. Men, kast dem inn i et NBA-playoff, og de vil komme til kort.

PSG hadde for en stakket stund en rival i Monaco. De rødhvite vant nemlig Ligue 1 tilbake i 2016/2017. Hadde bare klubben fra fyrstedømmet maktet å holde laget samlet, kunne de faktisk ha hjulpet PSG. I stedet forsvant stjernene til Europas toppklubber, mens PSG selv tok det fremste talentet i form av Kylian Mbappe.

Selv om Paris Saint-Germain svekket rivalen – et lag som hadde vært i stand til å forberede dem på tøffe kvelder i Champions League – var signeringen av Mbappe positiv. Det var først og fremst et sjeldent eksempel på at PSG kjøper en fransk, toppspiller.

Et annet underlig aspekt ved PSG-prosjektet er hvorfor de ikke har investert mer penger i franske spillere. Nasjonen er verdensmestere, og landet formelig bugner av talenter. Ville ikke PSG tjent på å ha en fransk ryggrad i laget fremfor et lass av brasser? N’Golo Kante, for eksempel, er fra Paris. Hvorfor kjøpte ikke PSG mannen for en relativt rimelig penge (£32 millioner) heller enn Chelsea tilbake i 2016?

Hvis klubbens målsetning fremdeles er å bli kronet til Champions League-mestere, trenger de en ny plan. Etter gårsdagens 2-3-tap for Liverpool er PSG nå regnet som den syvende mest trolig vinneren av turneringen (10.00). Det er lite trolig at så skjer i nærmeste fremtid. Det handler om hvor svak den franske Ligue 1 er og klubbfilosofien.