Ni Premier League-klubber valgte å bytte manager forrige sesong. Degraderte West Bromwich valgte til alt overmål å skifte trener to ganger i forsøket på å beholde plassen, slik at antallet avskjeder kom opp i 10…

Halvparten av rokeringene kom før Jul. Det var likevel Crystal Palace som kom alle i forkjøpet, da de kvittet seg med Frank de Boer, og ansatte Roy Hodgson, allerede etter fire ligakamper.

Det er ikke sikkert vi trenger å vente lenge før den neste Premier League-manageren må stille seg i køen på arbeidsformidlingen. Å skulle identifisere hvem som blir nestemann ut, kan imidlertid bli en vrien oppgave. En rekke kandidater skiller seg ut – av ulike årsaker.

Favoritten til å få støvelen først, er Leicesters Claude Puel (5.50). Puel fikk Leicester-jobben tilbake i oktober, og ledet klubben inn i smult tabell-farvann. Likevel var det klager over spillestilen – som selvsagt ikke ble avhjulpet av at Riyad Mahrez gikk ut i streik for å presse frem en overgang til Manchester City. Puels gutter hadde imidlertid levert god fotball før den tid.

Mahrez har gjort City-spiller av seg, og Puel har muligheten til å bygge et nytt lag. Blåtrøyene har hentet et par solide navn i løpet av sommeren. Til tross for enkelte kritiske røster i retning Puel, har franskmannen levert to strake topp 10-plasseringer. Mye mulig er den stillfarne Puel en smule undervurdert.

På de neste plassene på lista, finner vi to trenere i krangel med klubbeierne – nærmere bestemt Rafael Benitez (6.50) og Jose Mourinho (8.00). Benitez har fått forsvinnende lite støtte fra Newcastle-eier Mike Ashley, men spanjolen synes fast bestemt på å overleve den usympatiske SportsDirect-eieren. Ashley er selv på det rene med at Benitez er den beste manageren han kunne drømme om å hente, og han er en herremann i stand til å holde the Magpies i Premier League. Til tross for manglende aktivitet i overgangsmarkedet.

Så har vi muligheten for at Manchester United imploderer og Mourinho forsvinner fra klubben. Mye avhenger imidlertid av hvorvidt portugiseren evner å passe snakketøyet i tiden fremover. Dersom United vinner noen kamper i starten, burde det bringe bittelitt fred og ro over Old Trafford. Hvis ikke, kan det være verdt å ha satt et par kroner på Mourinho-exit.

Den neste grunnen trenere byr samtidig på størst mulighet til avkastning. Javi Gracia ble hentet inn for å stoppe råten som hadde satt seg i Watford-laget under Marco Silva. Spanjolen holdt Vicarage Road-laget i Premier League, men fire seire på 15 kamper forrige sesong kan knapt sies å være imponerende. The Hornets leverer normalt en god sesongstart. Dersom Gracia ikke får en solid innledning, er det ikke vanskelig å se for seg at Hertfordshire-klubben må ut på trenerjakt igjen.

Neil Warnock følger deretter med 10.00 i odds. Cardiff-treneren har grunn til å anse seg som uheldig dersom han mister jobben. Vi snakker tross alt om en klubb som var på vei ned i League One da han overtok tømmene. Malky Mackay fikk imidlertid sparken midtveis i sesongen sist Cardiff var i Premier League, etter å ha ledet the Bluebirds til det forjettede land.

Mark Hughes omsettes til 12.00 ganger innsatsen. Southampton-treneren reddet Sørkyst-laget fra degradering forrige sesong, men på ingen måte på overbevisende vis. Spillerkjøpene forteller oss at det blir en ny, lang sesong foran the Saints. Fansen er utålmodige, og Hughes er nødt til å skaffe resultater fra første spark på ballen.