Harry Kane
Foto: enviro warrior, CC

Tottenham var i dødelig form da de slo Manchester United onsdag kveld. Men, tøffere oppgaver venter i tiden fremover…

Spurs fikk en forrykende start på kampen, da de fant nettmaskene like etter avspark. Manchester United bukket under for presset, og det er ingen overdrivelse å hevde at Spurs kunne satt inn både fire og fem mål om avslutningene hadde vært bedre.

Etter en rufsete start på Wembley-tilværelsen har Tottenham endelig blitt vant til den store matta. Nå evner Spurs å bruke det ekstra rommet til sin fordel, hvor de legger seg bakpå mens de lar motstanderen angripe. Slikt blir det kontringer av.

Dette taktikken har ikke bare gitt seier mot Manchester United, men også i møte med Borussia Dortmund, Liverpool og Real Madrid på eget gress. Men, når det står trøblete bortekamper på programmet, synes Mauricio Pochettino å få problemer.

I bortetapene mot Arsenal og Manchester City, forsøkte Spurs å gå motstanderen i rette, men åpnet seg bakover med en livsfarlig høy forsvarslinje. Da måtte hvittrøyene også betale prisen. Kun i kampen på Santiago Bernabeu, respekterte Pochettino motstanderen tilstrekkelig til å legge mannskapet bakpå i påvente av kontringsmuligheter. Da kunne Nord-London-klubben glede seg over 1-1, selv om Tottenham gjerne kunne vunnet.

Etter at Pochettino tok tømmene, har ikke klubben maktet å slå Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City eller Manchester United på bortebane. Dersom laget skal fortsette den positive utviklingen under argentineren, må både spillere og trener vise litt mer edruelighet når på fremmed gress.

I så måte hadde det perfekte stedet å begynne dét arbeidet vært i søndagens kamp mot Liverpool. Tottenham kunne klatret forbi Merseyside-klubben med seier. For det er veldig liten vits i å kaste alt i angrep mot Liverpool på Anfield. Jürgen Klopps gutter var ubeseieret på hjemmebane før helgens møte med Tottenham, og er de eneste som har beseiret Manchester City.

Liverpool er beviselig svake defensivt. Men, dersom Spurs trodde at angrep var eneste våpen, forregner man seg mot Liverpools dødelige angrepsspillere. Oppskriften for seier på Anfield ligger å finne i Tottenhams 4-1 tidligere denne sesongen, da Pochettino bød opp til dans med trebacksforsvar og farten til Heung-Min Son i tospann med Harry Kane.

Pochettino må enkelt fortalt begynne å vise motstanderen den nødvendige respekt i bortemøtene. Slik han gjorde mot Real Madrid for et par måneder siden. Denne taktisk dyktige treneren har mange ganger bevist at han kommer til bords med mer enn én plan. Men, hvis han ikke er villig til å kompromisse, vil Spurs fortsette den poengmessige ørkenvandringen på bortebane.