Manchester City har hatt en katastrofalt svak julehøytid. Nå handler om å ta inn tapt terreng på ligaleder Liverpool. Den jobben starter mot Southampton…

Strake tap for Crystal Palace og Leicester gjør at Manchester City plutselig befinner seg på tredjeplass i Premier League. Syv poeng bak Liverpool og ett mindre enn Tottenham. Med det potensielt avgjørende møtet med Liverpool på nyåret, må Pep & Co i alle fall sørge for at de holder følge med duoen foran på tabellen.

The Saints har klatret over nedrykksstreken med gevinster mot Arsenal og Huddersfield, men tapte for West Ham torsdag. Det har vært bedring å spore for sørkyst-klubbens del – spesielt med tanke på scoringer – etter at Ralph Hasenhuttl erstattet Mark Hughes. Forsvarsspillet er fremdeles et problem, til tross for seks poeng på de tre seneste kampene. Laget har sluppet inn seks baklengs i samme periode, mens de har funnet nettmaskene syv ganger.

Det å slippe inn mål er også en stor utfordring for Manchester City. Etter en strålende sesonginnledning – hvor City-forsvaret aldri har fremstått mer solid – har de lyseblå nå sluppet til motstanderen i de ni ferskeste kampene.

Siden begge disse lagene er bedre offensivt enn bakover på banen, er det bare fornuftig å se nærmere på markedet for scoringer. Over 2.5 mål er som forventet priset til lave 1.54 i odds. Over 3.5 mål betaler på sin side bedre med 2.40 ganger innsatsen. Fire av lagenes seks siste har inkludert fire mål eller mer.

Southampton har både scoret og sluppet inn i hver av de tre nyligste. At begge lagene scorer betaler 1.88 ganger innsatsen. Men, selv om formkurvene peker i nevnte retning, kan det være risikabelt å sette pengene på at historien gjentar seg. Man må nesten anta at City før eller senere evner å rydde opp i forsvarsrotet. Southamptons nyvunne scoringsform kan også være et blaff. Klubben har tross alt vært et av de tammeste offensivt de to foregående sesongene.

Til tross for Citys to nederlag på rappen, er laget priset til lusne 1.33 i odds for seier. Uavgjort og Southampton gir 5.90 og 10.00 henholdsvis. Uavgjort/Manchester City i markedet Pause/Fulltid betaler imidlertid 4.05.

Beste Spill: Sats på Over 3.5 scoringer mellom Southampton og Manchester City til 2.40 i odds