WBA
Foto: The Stadium Guide, CC

Vi har alle forståelse for idéen rundt en vinterpause. Hvor en klubb tar med seg spillerne til varmere strøk og bort fra medienes argusøyne. På samme tid handler det om fokus på trening og bygging av lagmoral…

Hva det derimot ikke er ment å skulle være, er en ferieklubb for aldersgruppa 18-30. Som enkelte West Bromwich-spillere synes å tro, selv om et par av dem faktisk er eldre enn nevnte intervall.

Gareth Barry, Jonny Evans, Jake Livermore og Boaz Myhill skal angivelig ha stjålet en drosje i Barcelona, og kjørt hjem til hotellet etter et besøk på McDonalds i de sene nattetimer torsdag. Hendelsen finner sted i en klubb som trenger slike oppslag minst av alle, og det forteller om alvorlige problemer i kullissene.

Dersom de fire spillerne hadde vært tenåringer, eller tidlig i 20-årene, hadde det kanskje ikke kommet som en overraskelse at de brøt reglene om innetider. Men, Barry har 36 år på baken, og kan skilte med rekorden for flest Premier League-kamper. En spiller som har vært en rollemodell i hele karrieren. Evans, Livermore og Myhill er også som seniorer å regne i Baggies-troppen – en kvartett som også har representert sine respektive nasjoner.

Slike spillere skal være ledere i garderoben. Spesielt når arbeidsgiveren befinner seg desidert nederst i Premier League. At de har oppført seg slik bare to dager før en viktig FA Cup-kamp, forteller oss at de ikke har fokus på hvilken enorm oppgave som ligger foran dem.

De påfølgende mediekjøret har ikke overraskende lagt ytterligere press på Pardew – en trener som fremdeles har til gode å vinne en eneste ligakamp etter at han tok tømmene i november. Det er kanskje urettferdig at enkeltspilleres dårlige fremferd skal true Pardews fremtid på the Hawthorns, men treneren gjorde seg selv en bjørnetjeneste med laguttaket lørdag.

Den skyldige kvartetten skulle selvsagt ikke fått lov til å spille cupkampen mot Southampton. I stedet var både Barry og Evans i startoppstillingen, uten at de kunne forhindre tap for the Saints. Det var West Bromwich’ andre hjemmetap for Southampton i løpet av 14 dager – en klubb som tidligere har gått 12 kamper uten Premier League-seier.

WBA er tabelljumbo, med syv poeng opp til trygg grunn. Nå venter kamper hvor Midlands-laget har muligheter for seier, men det betyr samtidig press på både spillere og Pardew. Dersom det ikke blir full pott mot Huddersfield lørdag, kan Pardews regjeringstid være over.