Det har lenge vært kjent at Jose Mourinho ønsker å forsterke laget med nye forsvarsspillere. De høye herrer på Old Trafford lot ikke portugiseren få handle tøylesløst foran sesongstart, og skjønner kanskje nå at de har vært i overkant konservative?

Nå planlegger nemlig Manchester United å forsøke seg på Napolis Kalidou Koulibaly når overgangsvinduet åpner i januar. Senegaleseren regnes som en av verdens beste midtstoppere, men Jose må angivelig grave dypt i lommene for å sikre seg 27-åringen. Napoli-eier Aurelio De Laurentiis er klar på at han ikke akter å slippe stopperen billig. Koulibaly har kontrakt med sør-italienerne frem til 2023, og vil koste United £90 millioner. Det er tydeligvis dyrt å utsette investeringene…

Dersom Manchester United ikke kan hanke inn spillere i Koulibalys prisklasse, kan de alltids kjøpe fra Tottenham – en klubb som er kjent for å innkassere gode penger på spillersalg. Toby Alderweirelds kontrakt utløper til sommeren, og belgieren kommer eventuelt med bøttevis av Premier League-erfaring.

29-åringen vil koste Manchester United om lag £40 millioner, men gudene vet at rødtrøyene har behov for defensive forsterkninger. Jose & Co har sluppet inn 26 baklengs allerede denne sesongen.

Vi skal holde oss til forsvarsspillere. Chelseas David Luiz kan være på vei bort fra Vest-London, til tross for at manager Maurizio Sarri har et uttalt mål om å ha brassen med videre. Chelsea gir nemlig kun ettårskontrakter til spillere over 30 år, noe som kan få Luiz til å søke en arbeidsgiver som tilbyr større forutsigbarhet. Midtstopperens kontrakt utløper allerede sommeren 2019, noe som gjør at han kan vurdere tilbud allerede like etter nyttår.

Noen kommer og noen går på Stamford Bridge. The Blues har lenge vært koblet til Barcelonas Denis Suarez. Midtbanespillerens anses som en erstatter for Cesc Fabregas – hvis spiller ligger an til å forlate klubben etter sesongslutt.

Suarez har tidligere vært i Manchester City, men har for alvor fått oppmerksomhet etter to sesonger på Nou Camp. 24-åringen kan se tilbake på 44 ligakamper for katalanerne og én landskamp for Spania tilbake i 2016.

Liverpool ryktes å jakte Eden Hazards yngre bror – Thorgan. 25-åringen har gjort sine saker strålende i tysk Bundesliga de fire seneste sesongene. Den forhenværende Chelsea-spilleren kan vise til 11 mål og syv målgivende i løpet av 16 ligakamper denne sesongen. Jürgen Klopp har lenge ønsket å styrke stallen med en offensiv midtbanespiller. Etter at Nebil Fekirs overgang klappet sammen har dermed Thorgan Hazard blitt flyttet opp på toppen av handlelista.