Ashley Cole har rundet 37 år, og har nettopp blitt løst fra kontrakten med amerikanske LA Galaxy. Det betyr imidlertid ikke at han akter å legge fotballskoene på hylla helt ennå. Veteranen kan skilte med tre Premier League-titler, syv FA Cup-pokaler, ett Champions League-trofé, Europa League-triumf og en Ligacuptittel fra tiden med sine tidligere arbeidsgivere Arsenal og Chelsea.

Kanskje ikke til å undre seg over at venstrebacken er ønsket av opprykksrivalene i the Championship – Derby og Aston Villa. Forsvareren med 107 landskamper på samvittigheten blir i så fall gjenforent med tidligere Chelsea-kolleger. Derby trenes av midtbanelegenden Frank Lampard, mens midtstopperen John Terry tjener til livets opphold som assistent-manager i Aston Villa. Mon tro om ikke Cole også håper på et bedre lønnstilbud enn de £5000 han ble tilbudt i ukelønn i LA Galaxy…

En annen spiller som kan komme til å røre på seg, er Liverpools Fabinho. Den brasilianske midtbanespilleren har ikke imponert etter overgangen fra Monaco i sommer, og kan få muligheten til å bytte ut Merseyside med Paris. Etter kun tre Premier League-kamper fra start for rødtrøyene må det unektelig være fristende med spill for selveste PSG.

Manager Jürgen Klopp har på sin side avvist at 25-åringen er på vei bort, men tyskeren er garantert klar over at de £39 millionene brassen kostet kan investeres bedre.

Mens Liverpool åpenbart har spillere å avse, er Manchester United i markedet for å styrke stallen. Jose Mourinho har lenge hatt Ivan Perisic i kikkerten. Etter at 29-åringen har uttalt at Premier League-spill alltid har vært drømmen, kan ting komme til å skje kjapt.

De høye herrer på Old Trafford har angivelig gitt Mourinho et romslig overgangsbudsjett når vinduet åpner i januar. Det kan plutselig bety at den kroatiske Inter Milan-kanten ikler seg rødt om noen få uker.

Jose har kanskje ikke fått maksimalt ut av spillermateriellet han har til rådighet. Det samme kan ikke sies om Arsenals Unai Emery – hvis manager har ledet Nord-London-laget til en uventet foreløpig 5. plass med spillere fra fotballens restekasse.

The Gunners akter så visst ikke å blafre med sjekkheftet i januar heller. Snarere skal det handles smart. Som for eksempel Brentford-forsvarer Ezri Konsa. Den engelske U21-spilleren ble handlet for under £3 millioner så sent som i juni, og The Bees ligger an til å selge den forhenværende Charlton-stopperen for £15 millioner. Pen avanse for en spiller som står bokført med 17 kamper for Brentford.