Manchester United er priset til 7.50 i odds for å vinne Premier League. Det er den høyeste oddsen på Old Trafford-laget siden 1991 – året før Premier League ble stiftet. Det var likeledes før en viss Alex Ferguson vant sitt første seriemesterskap med rødtrøyene…

Hvorfor er United regnet som så vidt store outsidere? De klokket tross alt inn til andreplass forrige sesongen – Manchester-klubbens høyeste ligaplassering etter Fergusons avgang i 2013.

Med 19 poeng opp til Manchester City, handlet det likevel mer om å være best av røkla heller enn å være en ekte gullkandidat. Og dét er mange poeng å skulle ta inn på Pep Guardiolas gutter. Selv om City skulle tape seg litt – noe som er sannsynlig etter en uvanlig stødig sesong – må United ta skritt i riktig retning selv.

Kan de klare det? Aktiviteten i overgangsmarkedet har ikke vært overbevisende. Kjøpet av Fred bedrer riktignok midtbaneleddet, og kan potensielt hjelpe Paul Pogba til å nå de høyder han viste i sommerens VM. Men, foruten Fred er tenåringen Diogo Dalot eneste nyervervelse.

Dette Manchester United-laget trenger i tillegg en ny midtstopper, venstreback, høyrekant og muligens en ekstra spiss. I alle fall tatt i betraktning at Jose Mourinho ikke virker å stole på noen andre enn Romelu Lukaku. Med lite tid før overgangsvinduet stenger, er det lite sannsynlig at United makter å fylle alle hullene i stallen.

Så har vi Mourinho selv. Dette er portugiserens tredje sesong på Old Trafford – som tilfeldigvis var da regjeringstiden i Real Madrid og Chelsea fikk sitt endelikt. I Mourinhos seneste pressekonferanser har han fremstått sliten og negativ, heller enn fylt med selvtillit og entusiasme. Det har for så vidt vært mannens generelle fremtoning i tiden som United-manager. Og det er uunngåelig at spillerne han så ofte kritiserer offentlig før eller senere vil få nok. Akkurat som i Madrid og Chelsea.

Selv om det slett ikke er umulig at United stikker av med tittelen denne sesongen, er det mange interne faktorer som kan gjøre jobben vanskelig. I tillegg er det en rekke andre utfordrere. Liverpool (4.25) slo Manchester City tre ganger forrige sesong, og har handlet godt denne sommeren. Chelsea (13.00) vinner ofte titler i sin første sesong under ny trener. Tottenham (15.00) har en harmonisk, samspilt spillerstall og returnerer til eget stadion.

Det er også fem sesonger siden Manchester United sist vant tittelen. Det er få navn igjen fra Ferguson-æraen, og minnene fra perioden hvor klubben dominerte engelsk fotball falmer for hvert år. Oddsen på United-gull er realistisk. De har en sjanse, men de er på ingen måte favoritter og må håpe at en rekke ting går veien.