Neymar skulle vært en av stjernene i sommerens VM. I stedet har han vist seg som et av de største fjolsene…

Angriperen er verdens tredje best betalte fotballspilleren på kloden. Neymar er Brasils store navn – et lag som er favoritter til å vinne mesterskapet (3.85). For en mann med verden for sine føtter, virker det ikke som han liker opplevelsen av Verdensmesterskapet særlig godt. Han gjør i alle fall ikke maksimalt ut av talentet han har fått utlevert av vår Herre.

Brasils 2-0-seier over Mexico ble skjemmet av Neymars pinlige skuespill, da PSG-spissen forsøkte å få en motstander utvist. Når han skulle overbevise oss om at han – snarere enn Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo – er verdens beste spiller, provoserer han heller alle de som tror på fair play.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Det er unødvendig for en som er så god å ty til skittent spill. Ikke at det er uvanlig at fotballspillere med overlegg forsøker å få motstandere sendt av banen, for å gi eget lag en fordel. Neymar har imidlertid et ferdighetsregister som kan ødelegge motstanderen på mer konstruktivt vis.

Alt talentet til tross; Neymar blir ikke brukt så effektivt som han kan. Altfor mange lovende angrep ender opp uten scoring, fordi PSG-stjerna holder på ballen i overkant lenge. Det er kanskje et resultat av overgangen til fransk fotball, hvor standarden er en annen enn i Barcelona og La Liga.

Les også: Brasil er altfor velorganisert

Så har vi frispark. Hvorfor skal Neymar ta hvert eneste frispark, når Brasil har en spiller i Philippe Coutinho som er bedre? Det sier mye om en mann som ikke var fornøyd med å være en av mange stjerner i Barcelona. En som måtte flytte til en klubb hvor han er best. PSG-prosjektet blir kun kronet med Champions League-triumf, og Neymar vil være mannen som leverer pokalen.

I alle fall har han på et eller annet tidspunkt hatt ambisjoner om det. Neymar har aldri fremstått særlig fornøyd etter overgangen til Parc des Princes, med konstante rykter om salg til Real Madrid. For ikke å glemme en retur til gamleklubben Barcelona.

Les også: Hvem blir VMs toppscorer? 

Neymars far er også agenten hans. Det er slike interessekonflikter som gjerne er kilde til elendige beslutninger. Brassen er ung nok til å få karrieren på rett spor. Det samme med tilnærmingen til hva som skjer på gressmatta. Hvorvidt han er ydmyk nok er et annet spørsmål. En spiller som har evnen til å glede så mange millioner, burde også være i stand til å erfare glede selv også.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!