Harry Kane trenger en pust i bakken. Det var åpenbart allerede da han returnerte lynraskt fra skadeproblemer forrige sesong. Nå som spissen strever på topp for Spurs er tegnene enda tydeligere…

Kane var i kontakt med bare kun to ganger i lørdagens 1-2-tap for Liverpool. Begge ballberøringene kom i forbindelse med avspark. Ikke noe målmaskinen forsøkte på materialiserte seg, i en kamp hvor Kane nødvendigvis var anonym.

Noe skal tilskrives det faktum at hele Tottenham-laget spilte elendig. Men, Kane selv er langt unna toppformen. Han har aldri vært den raskeste spilleren, men nå fremstår han i tillegg utslitt.

En frisk og rask Kane kjennetegnes ved evnen til å komme seg i posisjon, samt å sende avgårde skudd ekstremt raskt. Det er naturlig nok årsaken til mannens imponerende antall skudd pr kamp. For øyeblikket er ikke 25-åringen til å kjenne igjen.

Chingford-mannen pådro seg en ankelskade tilbake i mars forrige sesong, men var tilbake i førstelagsfolden i løpet av 20 dager. Han ble stresset tilbake i spill for å hjelpe både laget og egne muligheter til å knipe Golden Boot-troféet. Som vi alle vet var det Mohamed Salah som stakk av med sistnevnte.

Tottenham-spissen endte som toppscorer i sommerens VM, selv om fem av spissens seks scoringer kom i løpet av Englands to innledende kamper. Etterpå var Kane bare sliten, og han hadde kun tre uker på seg før han var tilbake i trening med Tottenham igjen. Men, da Kane var tilbake på treningsfeltet, ble han pappa for andre gang. For all del en gledelig hendelse, men det kan umulig ha hjulpet på Kanes hvile og rekonvalens.

Noe av problemet for Kane er at verken klubb eller landslag har andre spillere som er like gode. Kane er like viktig både for Tottenham og England, og han har derfor spilt hvert eneste minutt for Spurs denne sesongen mens han startet Englands seneste oppgjør mot Spania.

Angriperen er kronisk treg ut av startblokka, så det er ikke noe nytt. Han har faktisk notert seg for to scoringer denne sesongen, og dermed brutt August-forbannelsen. Ingen vil la seg overraske om han plutselig finner nettmaskene oftere veldig snart.

Tottenham møter Inter Milan i Champions League denne uka. Selv om mange tenker at det vil være til Kanes og lagets fordel at han står over, kan du være sikker på at spilleren selv er desperat etter å starte. Hva som gjør Kane så dødelig er mannens rekord-jakt. Toppscorertittelen i Champions League er eksempelvis et trofé han har til gode å sikre seg.

Poenget er at Kane alltid ønsker å spille, men Pochettino må sette på bremsene før eller senere. Dette er en spiller som har vært involvert i internasjonale turneringer i tre av de fire seneste somrene. Han har behov for hvile nå – både fysisk og mentalt. Alternativet kan være nye skadeproblemer.