Manchester United - Old Trafford

Jose Mourinho får alt han peker på av Manchester United. Men, blir han fornøyd av den grunn?

Husker du at Mourinho ble furten da Manchester United-jobben gikk til David Moyes, etter at Alex Ferguson gikk over i pensjonistenes rekker? Kanskje det er hvorfor portugiseren har vært gretten etter at han tok tømmene på Old Trafford.

Kanskje problemene han opplevde i sin andre periode i Chelsea, en jobb han opplevde som trøstepremie etter at stillingen som Fergusons etterfølger glapp, er vanskelig å legge bak seg. Mourinhos tredje sesong etter returen til Stamford Bridge, endte så vidt stygt at ondt blod var uunngåelig. Men, dersom Mourinho er i stand til å være ærlig med seg selv: Problemene var i stor grad hans eget verk.

Traumene fra Chelsea til tross; man skulle tro at Mourinho har opplevd nok i Manchester til å være gladere enn han fremstår som. Selv om han fikk fyken i Chelsea, har ”The Special One” endt opp med en bedre jobb, i en langt større klubb. I tillegg har han hatt luksusen ved å ta ansvaret for United på et tidspunkt hvor forventningene var lave. Moyes og Van Gaal skal ha æren for sistnevnte.

Nå har United og Jose blitt enige om en kontraktsforlengelse. Det betyr i teorien at Mourinho blir værende på Old Traford frem til 2020. Kynikerne vil hevde at United kun har økt kompensasjonen de må ut med når forholdet mellom klubb og trener surner. Slik det alltid synes å gjøre for mannen som har vunnet Champions League ved to anledninger. Det er likevel ingen tvil om at klubben selv mener de viser at de støtter manageren.

Det er så visst ikke bare kontrakten som viser at Mourinho har ryggdekning fra de høye herrer i Manchester United. Vi snakker selvsagt også om Joses aktiviteter i overgangsmarkedet, hvor Alexis Sanchez er beviset på at Mourinho kan hamle opp med de fleste. Signeringen av chileneren, da det så ut til at ballmagikeren var så godt som klar for City, har avlyst Mourinhos klagesang om klubbens manglende muskler i overgangsmarkedet.

Det betyr at det er på tide at vi får se smilet tilbake på Mourinhos lepper. Han er manager for en av verdens største klubber, hvor ingen stikker kjepper i hjulene internt. Snarere har han et lag i ryggen som gir ham alt han trenger for å lykkes.

En god start for Mourinho vil være å flytte ut av Lowry Hotel og inn i et permanent bosted. Det kan hende han er mer fornøyd med å bo på hotell mens familien befinner seg i London, men det sender feil signaler. Manchester United har på alle måter vist at de støtter Mourinho. Det minste han kan gjøre er å vise at følelsene er gjensidige.