Lionel Messi

Hørt det før? Hvem er best av Lionel Messi og Cristiano Ronaldo? Hvem som er den beste i Champions League-sammenheng, trenger vi derimot ikke å diskutere…

Messi og Barcelona forsvant ut av Champions League da Roma stod for en av årets store overraskelser. Etter å ha tapt 1-4 i den første kampen, vant italienerne returoppgjøret 3-0. Real Madrid opplevde nesten samme skjebne mot Juventus kvelden etter. Men, Real hadde Ronaldo som redningsmann nok en gang.

Juventus ledet 3-0 på Bernabeu, noe som gjorde at det stod 3-3 sammenlagt godt inn i tillagt tid. Et siste angrep inkluderte en Ronaldo som steg høyest av alle. Lucas Vazquez ble felt, og det var duket for straffespark.

Hvem andre enn Ronaldo stilte seg opp fra krittmerket? Forståelig nok var Juventus oppbragte over dommeravgjørelsen, noe som resulterte i en lang pause mens Gianluigi Buffon ble sendt i dusjen og innbytter Wojciech Szczesny fant plass mellom stengene.

Presset må ha vært enormt på Ronaldo. Men, kun de mest optimistiske Juventus-supporterne var i tvil om at portugiseren vill score. CR7 overrasket likevel. De fleste, normale fotballspillere ville gått for det trygge. Ronaldo valgte imidlertid å smelle ballen i krysset.

Dersom du trengte et bevis på spillerens selvtillit, fikk du det altså her. I tillegg kjenner vi eimen av Real Madrids jakt på sitt tredje strake Champions League-trofé. Hva som er smått utrolig, er at dette Real-laget egentlig ikke gir oss følelsen av at de er Europas beste. Ronaldo har i realiteten båret det spanske hovedstadslaget på sine skuldre ved å levere når det gjelder som mest.

Ronaldo er vitterlig turneringens mestscorende gjennom tidene med 121 mål på samvittigheten. Statistikken etter at han gjorde Real-spiller av seg er om mulig enda mer imponerende. 105 Champions League-nettkjenninger har kommet i løpet av 98 kamper. I en alder av 33 år, ser angriperen ut til å ha sin beste sesong noen sinne. Hittil har den gamle Manchester United-spilleren 15 fulltreffere på 10 kamper, mens hans tidligere bestenotering kom tilbake i 2013/2014 med 17 mål.

Ronaldo har fire Champions League-troféer å skilte med, hvorav tre har kommet med Real Madrid de fire seneste sesongene. Skulle målmaskinen ta sitt femte, vil han regnes som Champions Leagues beste spiller gjennom tidene. Oddsen på at Real tar pokalen er 2.55.