Lionel Messi

Lionel Messi er den beste spilleren i sin generasjon – og kanskje gjennom tidene. Til tross for at Messi har vunnet alt som vinnes kan med Barcelona, er det én tittel han mangler…

Det er til alt overmål en tittel som kan ta omdømmet hans til et enda høyere nivå. 30-åringen har spilt i tre Verdensmesterskap uten å kunne løfte det gylne troféet. Hva som verre er; Messi har aldri vist samme strålende spill for Argentina som han leverer for klubblaget Barcelona.

Den kortvokste ballkunstneren har kun funnet nettmaskene fem ganger i løpet av nevnte tre VM-sluttspill. Fire av målene kom tilbake i 2015, da Argentina spilte seg helt frem til finalen. Selv den gang satt vi med en følelse av at Messi ikke produserte så godt som han egentlig kunne. Og da FIFA utropte argentineren til Golden Ball-vinner som turneringens beste, var det ikke mangel på dem som mente beslutningen var feil.

For en spiller som runder 31 år denne sommeren, kan det meget vel være Messis siste VM. Det betyr ytterligere press på mannens spede skuldre. Landslagstrener Jorge Sampaoli har beskrevet byrden på følgende måte: ”Messi har en revolver mot hodet. Dersom han ikke vinner VM, blir han skutt og drept. Følgelig kan han ikke få ut det beste av talentet”.

Det er kun de færreste fotballsupportere som ikke kan unne Messi endelig å få alt til å stemme i en stor turnering. Den nåværende Argentina-stallen tatt i betraktning, vil Messi måtte være på sitt desidert beste for at Argentina skal ha noen muligheter til å vinne VM.

Sampaolis tropp er ubalansert, og har et vell av offensive alternativer. På de øvrige posisjonene er det derimot et skrikende behov for kvalitet. Nasjonen har så mange spisser i verdensklasse, at det kan se ut som Paulo Dybala og Mauro Icardi blir igjen hjemme. Men, de offensive luksusproblemene kan meget vel bli satt i skyggen av defensivt trøbbel.

Den nåværende troppen inkluderer to målvakter i form av Sergio Romero og Willy Caballero. Begge sitter på benken for sine respektive arbeidsgivere. I seieren over Italia forrige uke, plukket Sampaoli Federico Fazio som makker for Nicolas Otamendi i midtforsvaret – en duo så blottet for fart at de garantert vil bli avkledd i VM.

Det er således ingen overraskelse at Argentina kun er ansett som den femte mest sannsynlige VM-vinneren. Til tross for at de kan skilte med planetens beste spiller i laget. Oddsen på at de blåhvite stikker av med troféet er 10.50. For at så skal skje må Messi være like god som Diego Maradona var i 1986.