Southampton var farlig nær nedrykk forrige sesong, og klubbens supportere har grunn til å bekymre seg for om det blir reprise…

The Saint er priset til 9.00 i odds for degradering denne sesongen. Det er i sannhet generøst. Det er samme odds som Leicester, mens 10 andre klubber omsettes lavere for nedrykk. Southampton er til overmål priset til 2.00 for å ende på øvre halvdel av tabellen.

Det handler uten tvil om at fjorårets 17. plass blir ansett som et ”feilskjær” etter fire strake plasseringer på riktig side av tabellen. Men, de foregående Southampton-utgavene var langt mer stjernespekket. Den nåværende spillerstallen har sparsomt med talenter, mens klubben betaler den uunngåelige prisen for å selge de beste spillerne (gjerne til Liverpool).

Nå er det faktisk ikke så mange igjen å selge. Likevel er det slik at salget av Dusan Tadic til Ajax og utlånet av Sofiane Boufal til Celta Vigo svekker angrepet ytterligere. En annen spiller som er på utlån er spissen Guido Carrillo – som til tross for en prislapp på £19 millioner er på plass i spanske Leganes. Det er et perfekt eksempel på hvordan en klubb som tidligere var god til å finne røverkjøp og talenter nå har rotet seg helt bort.

Et stort problem for Southampton de siste to sesongene, har vært mangelen på en utpreget målscorer. Det var også bakgrunnen for hvorfor Carrillo ble hanket inn. Sommerkjøpene Stuart Armstrong og Mohamed Elyonoussi er kapable til å bidra med et par fulltreffere, men dette laget har fremdeles behov for en skikkelig spiss. En som kan levere tosifret antall nettkjenninger i løpet av sesongen. Shane Long klarte bare to lusne mål. Manolo Gabbiadini fem. Charlie Austin er kanskje den som kan løse Southamptons problemer, men han sliter med formen. Det er således et sjansespill ikke å hente inn en ny angriper.

En annen posisjon hvor vi formodentlig får se forbedring, er mellom stengene. Fraser Forsters formsvikt har ført til at klubben signerte Angus Gunn fra Manchester City, etter imponerende spill for Norwich forrige sesong.

Mark Hughes krysser garantert fingrene for flere forsterkninger. Av 10 kamper med Hughes på sidelinjen, vant Southampton bare tre. Poengtotalen på 36 hadde gitt nedrykk de fleste sesonger, og det var kun Stoke, Swansea og West Bromwich’ elendighet som ga the Saints fornyet Premier League-kontrakt.

Det var Hughes som i realiteten trente Stoke ned i the Championship forrige sesong, og han har således mye å bevise til tross for at Southampton holdt plassen. Skal sørkyst-klubben unngå nedrykksstrid i år, må stallen forbedres kraftig. For i øyeblikket er Southampton kraftig overvurdert.