Manchester City
Foto: Agnieszka Mieszczak, CC

Det er ikke lenge siden vi snakket høylytt om hvorvidt Manchester City kunne gå ubeseiret gjennom sesongen, og om de kunne vinne fire titler. Ville de vise seg som det beste laget i Premier League-historien?

Vi sitter nå med svaret på alle nevnte spørsmål. City er ikke på samme, utilnærmelige nivå som i første halvdel av sesongen, og må nå jobbe for å få skuta på rett kjøl igjen. For selv om de med letthet svinger seg til ligatittelen, er det en fare for at det hele ender med skuffelse. De lyseblå hadde mulighet til å vinne seriemesterskapet på best mulige vis lørdag – mot erkerivalen Manchester United – foran egne supportere. Til tross for 2-0-ledelse endte de altså opp med å tape 2-3.

Etter 0-3 for Liverpool i onsdagens Champions League-kamp, har det vært en elendig uke for Pep Guardiolas gutter. Det er første gang denne sesongen at City har tapt to kamper i løpet av én og samme uke. Med returmøtet mot Liverpool på agendaen allerede tirsdag, venter enten frelse eller mer fortapelse.

Oddsen på at Citys slår Klopp & Co hjemme på the Etihad er 1.47. Men, kun en smått utrolig seier vil være nok til avansement. City må vinne med fire mål, og selv om de slo Liverpool 5-0 på eget gress tidligere denne sesongen handlet det mest om at the Reds hadde 10 mann på banen. Uten slike omstendigheter er det vanskelig å se for seg at Citys lurvete forsvarsspill skal være i stand til å holde Liverpool fra å score minst ett mål.

Dersom Liverpool kan slå ut City fra Champions League, etter å ha vunnet over Guardiolas stjernegalleri som første lag i Premier League, vil de forventes å kjempe om gullet neste sesong. Manchester United har i likhet med Liverpool fått fornyet selvtillit etter 3-2-seieren, mens Tottenham har mulighet til å bevise at de kan slå Pep neste helg.

For all del; Manchester City stikker av med ligatroféet. Men, følelsen av at de er uovervinnelige er borte. Klubbens gjenstående seks Premier League-kamper kan bli langt mer interessante enn hva vi hadde sett for oss.