Chelsea FC
Foto: Markus Unger, CC

Premier League-fotballen er tilbake på menyen etter landslagspausen. Hva passer vel bedre enn et lokalderby hvor begge klubbene kjemper om en topp fire-plassering?

Chelsea ønsker Tottenham velkommen til Stamford Bridge 1. Påskedag. Det er Spurs som har fem poeng ned til de regjerende seriemesterne. Forspranget kan imidlertid bli spist opp hvis Chelsea fortsetter den gode hjemmeformen mot London-rivalene.

Vi skal helt tilbake til 1990 for å finne sist gang Spurs smakte seier på Stamford Bridge. Den gang var det Gary Lineker som ble tungen på den berømmelige vektskåla i 1-0 seieren. Etter å ha vunnet på samtlige Premier League-arenaer de seneste sesongene, Er Mauricio Pochettino garantert lysten på å bryte Chelsea-forbannelsen.

Dersom Tottenham stikker av med alle poengene, ligger de meget godt an med tanke på Champions League-spill neste sesong. Seier vil bety åtte poengs klaring med kun syv kamper igjen av sesongen. Kanskje viktigst av alt; det vil bevise at dette unge Spurs-mannskapet har blitt sterkere mentalt.

Coolbet gir deg 100kr å spille for på lørdagens Premier League-kamper!

Den positive utviklingen under Pochettino til tross, Tottenham har fremdeles til gode å vinne sølvtøy med argentineren på sidelinja, og de har ofte feilet i store kamper med forventningspress på skuldrene. Dette er følgelig en stor test for hvittrøyene – en prøve de må bestå uten målmaskinen Harry Kane.

Nord-London-klubben er selvsagt best med Kane i startelleveren, men dette er så visst ikke et enkeltmannsforetak. Etter at Kane ble tatt av banen i oppgjøret mot Bournemouth, har Spurs notert seg for syv scorer i løpet av to bortekamper. 4-1 ble fasiten mot the Cherries, mens de slo Swansea 3-0 i FA Cupen.

Chelsea har på sin side ikke maktet å holde rent i noen av sine seks seneste kamper. Selv uten Kane i angrepet, vil Dele Alli, Christian Eriksen og Heung-Min Son trolig score. I samme periode har Antonio Contes gutter også slitt med scoringsformen. The Pensioners har kun scoret to mål ved to anledninger. En av kampene var oppgjøret mot Leicester, hvor det stod 1-1 etter ordinær spilletid.

Vertene er favoritter til seieren med 2.43 i odds, mens Tottenham er priset til 3.20. Poengdeling betaler 3.40 ganger innsatsen tilbake. Chelseas ujevne form tatt i betraktning gjør at uavgjort er overpriset. Selv om et slikt utfall vil fortsette Tottenhams lange rekke av kamper uten seier i Vest-London, vil ett poeng være verdifullt i kampen om en Champions League-plass.

Er du klar for en forrykende fotball-helg? Coolbet gir deg 100kr å spille for på Premier League-kampene lørdag! Les mer her!