Mens alles øyne er på mesterskapet som utspiller seg i Russland, styrker Leicester City stallen med smarte spillerkjøp…

Leicester startet handlerunden allerede i mai, da de hentet Ricardo Pereira fra Porto. Den portugisiske landslagsspilleren er i aksjon i sommerens VM, men vil bli gjenforent med gamletreneren Claude Puel når turneringen er over.

Puel hentet nemlig Pereira på lån til Nice i sin tid, hvor han ble benyttet som en ”potet”, men oftest som back. Han kan spille på begge sidene av forsvaret, eller lenger frem på banen som kantspiller. Nå som 24-åringen har etablert seg som høyreback, vil Pereira bringe til torgs teknikk og fart i Leicester-forsvaret.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

En annen herremann som styrer Leicesters bakre rekker, er Jonny Evans. Den forhenværende Manchester United-stopperen var tilgjengelig for latterlig lave £3.5 millioner, etter at West Bromwich rykket ned.

Etter at Manchester City ble koblet til Evans forrige sesong, var det en aldri så liten overraskelse at Leicester maktet å sikre seg den nord-irske landslagsspilleren. Ryktene hadde gått i måneder allerede om en overgang til en av Premier Leagues topp seks-klubber.

Frem til forrige sesong var West Bromwich-forsvaret et av de beste i Premier League. Evans kan så visst hjelpe til med å styrke en lagdel som slapp inn flere baklengs enn 15 andre Premier League-lag i fjor.

The Foxes’ seneste kjøp er James Maddison. Det engelske talentet kostet £22 millioner, etter å ha scoret 14 mål forrige sesong. I tillegg til å være en briljant midtbanespiller, er Maddison også på engelske U21-landslaget.

Maddison trenger bare å se på Harry Maguire for å vite at Leicester er en klubb som kan hjelpe en ung spiller inn i Englands landslagstropp. Han tar trolig plass like bak Jamie Vardy, og kan bidra til at veteran-spissen svinger seg til de store høyder. Maddison skapte flest sjanser i the Championship sist sesong.

Det ser i det hele tatt ut som om Leicester har en fornuftig innkjøpspolitikk. De større signeringene som Pereira og Maddison er begge spillere som senere kan selges for store penger. I alle fall summer som garanterer at Leicester får tilbake utleggene. I Evans har Leicester funnet en spiller så billig at det egentlig ikke har noen betydning om han viser seg som en flopp.

Denne trioen er kanskje ikke de siste som kommer inn dørene på King Power Stadium denne sommeren, ettersom Riyad Mahrez forventes å gjøre City-spiller av seg. På samme tid er det interesse for blant andre Maguire. Sakte men sikkert forsvinner spillerne fra gullaget 2015/2016. Men, troféet beviser en ny generasjon av talenter at alt er mulig.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!