Dersom Leicester-fansen trodde at det overraskende Premier League-gullet ville gjøre klubben til en størrelse i engelsk fotball, tok de grundig feil…

The Foxes er tilbake hvor de hører hjemme, og de beviser at ligatittelen var et mirakel. Et kjært minne som trolig aldri vil gjentas.

I de to etterfølgende sesongene etter gullet har Leicester flørtet med nedrykk. Blåtrøyene har også sørget for å sparke trenerne fortløpende. Dersom klubben fortsetter i samme spor, er det uunngåelig at det ender med nedrykk. De trenger desperat en sesong med stabilitet, hvor de kan ta gradvise steg i riktig retning. Ikke stadig pendling mellom nedrykksform og redningsaksjoner.

Problemet for Leicester siden seriemesterskapet, er at de har mistet mange av de sentrale spillerne. N’Golo Kante var den første som forsvant – faktisk bare et par måneder etter Premier League-triumfen. Kantes midtbanekollega, Danny Drinkwater, fulgte til slutt etter til Chelsea, mens Riyad Mahrez endelig signerte for Manchester City denne sommeren.

For en klubb av Leicesters størrelse er det et faktum at de beste spillerne vil bli hanket inn av klubber med dypere lommer. Lag som kan tilby trofékamp på årlig basis. Leicesters utfordring er å investere pengene de får fra spillersalg på en fornuftig måte. Spurs er et godt eksempel på et lag som har tatt steget fra statusen som middelhavsfarer til Champions League-travere.

The Foxes er på riktig vei. Harry Maguire ble signert for £17 millioner forrige sommer, og har etablert seg som fast inventar på det engelske landslaget siden den gang. I tillegg snuser Manchester United på forsvareren. Det kan tilsynelatende se ut som Maguire blir værende i denne omgang, men Leicester vil på et tidspunkt sitte med en ny, stor overgangssum de kan pløye inn i spillerstallen igjen.

En annen spiller som er koblet til ny arbeidsgiver, er Kasper Schmeichel. Leicester har allerede planlagt for livet etter dansken, ved å hente Danny Ward fra Liverpool – et av tre unge spillere de har hentet denne sommeren.

Høyrebacken Ricardo Pereira har kommet inn dørene på King Power Stadium for £22.5 millioner, etter å ha spilt under manager Claude Puel i Nice. Leicester gikk i tillegg seirende ut av kampen om Englands U21-spilleren James Maddison, da de betalte Norwich £25 millioner for midtbanespilleren. Maddison var en av de beste spillerne i the Championship forrige sesong, noe 14 scoringer beviser.

Dette er akkurat den typen signeringen klubben trenger. Spillere med stort potensial, som Maguire, som kan øke kjapt i verdi dersom de er en suksess. Dette er veien til stabilitet, og trygging av Premier League-statusen.

Leicester er priset til 2.00 i odds for en plassering på øvre halvdel av tabellen denne sesongen. En slik målsetning virker kanskje lite ambisiøs for en klubb som nylig vant tittelen. Men, for blåtrøyene er det å holde seg i divisjonen – uten å måtte stå med beina i nedrykksstriden – tegn på utvikling.