Leicester City
Foto: Markus Unger, CC

Leicester bør se til Southampton før de kvitter seg med Claude Puel…

Det ryktes at Puel kun har tre kamper på seg til å redde trenerjobben. Leicester er i elendig form, noe fire seiere på de 18 seneste illustrerer. The Foxes har ikke overraskende måttet gi tapt i kampen om Europa League-billetter.

Forrige helg fikk Leicester juling av Crystal Palace med sifrene 5-0. Resultatet har angivelig fått blodet i kok blant klubbeierne. Fansen er heller ikke fornøyde, hvor mange klager på Puels spillestil.

Bekymringene er forståelige, men det er ikke tidspunktet for å trykke på panikknappen helt ennå. Det er snarere på tide at alle i Leicester-systemet ser seg selv i speilet.

Ligagullet for tre sesonger siden var et unntak – for å si det mildt. Det var muligens det største miraklet som har funnet sted i engelsk fotball noen sinne, i en sesong hvor samtlige toppklubber var i en overgangsfase. Hva Leicester klarte var utrolig, men det var en engangsforseelse. Ei heller transformerte gullet noe annet enn forventningene til blåtrøyene.

Sesongen før Leicester vant troféet rykket de nesten ned. Sesongen etter mirakelet var de tilbake i feil ende av tabellen. Den gang sparket de gulltrener Claudio Ranieri, før de spilte seg ut av problemene.

Erstatteren Craig Shakespeare måtte selv ta plass i køen på arbeidskontoret etter en svak start på sesongen, og inn dørene kom Puel. I løpet av fire sesonger i Premier League etter opprykket, har Leicester flørtet med nedrykk ved tre anledninger og tatt seriemesterskapet én gang. Førstnevnte er regelen. Ikke sistnevnte.

Puel hadde suksess de første månedene, da han fikk det beste ut av Riyad Mahrez. Midtbanespilleren leverte så godt at Manchester City forsøkte å hente ham i januarvinduet. Spilleren valgte å streike da overgangen gikk i vasken, noe som ble vendepunktet for både Leicester og Puel. For det gikk nedenom med klubben straks etterpå.

Sannheten er at Leicester vil miste sine beste spillere. N’Golo Kante og Danny Drinkwater har begge gjort Chelsea-spillere av seg. Mahrez forsvinner nesten garantert til sommeren.

Å skulle holde Leicester i Premier League vil bli vanskeligere etter hvert som stjernene fra gullsesongen forsvinner eller blir for gamle. I Puel har de kanskje ikke en spesielt spennende manager, men jobbene i Southampton og Leicester beviser at han kan levere trygge plasseringer midt på tabellen.

Southampton trodde de kunne kvitte seg med Puel forrige sesong, og finne en bedre manager. De er nå i nedrykksfeltet med kun tre kamper igjen av sesongen. Dersom Leicester ønsker å unngå samme skjebne, bør de tenke seg godt om før de gir Puel reisepass.